6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Spor klüpleri sevk ve idare semineri

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Spor Kulüpleri Yönetimi Sevk ve İdare Semineri düzenlendi.

Seminerde konuşan Spor Eğitimi Dairesi Başkanı Alettin Çılgın, spor kulüplerinin dernek statüsünde yönetilmesinden çıkarılması için çalışma başlattıklarını bildirdi.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürlüğü salonunda yapılan 'Spor Kulüpleri Yönetimi Sevk ve İdare Semineri'ne kulüp yöneticileri, spor il temsilcileri ve milli sporcular katıldı.

Seminerde spor kulüplerinin halkla, basınla ve kamu kurum ve de kuruluşlarıyla nasıl iş birliği yapabileceği ve toplumda nasıl faydalı olacakları dile getirildi. Ayrıca spor ve kulüp yönetimi ile ilgili yeni çıkan yasalar hakkında bilgilerin verildiği seminere; Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitim Daire Başkanı Alettin Çılgın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Milli Eğitim İl Müdürü Ragıp Üye, Prof . Dr Gülgün Ersoy, Doç.Dr Kadir Yıldırım, Spor Kuruluşları Daire Başkan Yardımcısı Şevket Özerdem, Gazeteci Mahir İnanç, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Selahattin Codur konuşmacı olarak katıldı.

Daire Başkanı Alettin Çılgın, genel müdürlük olarak sporun kalkınması ve kulüplerin kendi ayakları üzerinde durabilmesi için bazı çalışmalarda bulunduklarını bildirdi.

Öncelikle spor kulüplerinin dernekler statüsünde yönetilmesinden çıkarıp ayrı bir statüya alınması için Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın bakanlık düzeyinde girişimlerde bulunduğunu kaydetti. Ayrıca okulların tatile girmesi nedeniyle okul salonları ve bahçelerinden yararlanmak için de bakanlık düzeyinde bir protokol hazırlığında olduklarını anlatan Çılgın, Türkiye'de sporun gelişmesi için her türlü çalışmayı yaptıklarını vurguladı.

Erzurum Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye de eğitimle sporun iç içe ve ayrılmaz ikili olduğuna dikkat çekerek, "Ben bütün kapılarımızı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü emrine açtım. Aynı zamanda antrenörlerde beden eğitimi öğretmenlerimizde beni istedikleri zaman arayabilirler. Bütün okullarımız spor kulübü kurmalı, çünkü sporun ilk temeli okullardır. Hep birlikte el birliği yapmalıyız, bireysel başarılar kitlesel başarıya dönüşür.Bunu"dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ise aktif sporcu sıralamasında Erzurum'un Türkiye'de ilk 4. sırada yer aldığını belirterek, kulüplerin içinde bulunduğu maddi sıkıntıların aşılması içinde sponsorluk yasasından yararlanmalarını istedi. Çintimar, bunun içinde gerek genel müdürlük gerekse iş adamlarının bazı girişimlerde bulunması gerektiğini bildirdi.

Seminerde Prof.Dr. Gülgün Ersoy 'sporcu beslenmesi', Doç.Dr.Kadir Yıldırım 'Sporda ani ölümlerin nedenleri', Şevket Özerdem 'spor kulüpleri yasası', Gazeteci Mahir İnanç 'basın ile spor kulüpleri ve il müdürlüğü ilişkileri', Selahattin Çodur ise kulüplerin içinde bulunduklarını sıkıntıları anlattı.

.
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2008 Pazar 09:28:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?