8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Spor tesisleri tamamlanıyor

2011 UNIVERSIADE İÇİN YAPILAN SPOR TESİSLERİ BİR BİR TAMAMLANIYOR

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bir spor tesisini daha başarı ile bitirip, gününden önce teslim aldı.

Türkiye’nin ilk curling salonu unvanını elinde bulunduran ve Mecidiye Mahallesinde inşa edilen Curling Salonu bitirildi ve gününden önce teslim alındı. Serkan İnşaat tarafından yapımı üstlenilen curling salonu tamamlandı ve yarın yapılacak olan 1. Uluslararası Nenehatun Test Yarışları Curling müsabakalarına ev sahipliği yapacak olan curling salonu, 1000 seyirci koltuk kapasitesine sahip.

Yaklaşık 1,5 yıl içerisinde yapımı tamamlanan curling salonu 11 milyon 896 bin 421 liraya mal oldu. Yapımı Serkan İnşaat tarafından üstlenilen ve toplam 1200 seyirci kapasitesine sahip curling salonunda 5 tane curling yarışma kulvarı(ring) bulunuyor. Kulvarın uzunluğu ve eni ise 58 metre ve 31 metre olarak açıklandı.

Türkiye’nin ilk curling salonu olan Mecidiye Mahallesi’ndeki salonu gününden önce bitirip teslim aldıklarını ifade eden Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, “2011 Üniversiade kapsamında yaptığımız tesislerden birini daha gününden önce tamamladık ve teslim aldık. Salonumuz yarın uluslar arası Nenehatun kupası test yarışlarına ev sahipliği yapacak” dedi.

Bu arada Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından teslim alınan curling salonunun teslim alma törenlerine FISU Curling Denetleme Kurulu üyeleri, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Şube Müdürü Şinasi Polat, Gençlik ve Spor Yakutiye İlçe Müdürü Suat Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Mühendisleri Kürşat Lütfi Karakaya, Serbülent Yaşar ile diğer yetkililerde yer aldı.

Serkan İnşaat Proje Müdürü Erdem Özel, üstlendikleri bir işi başarı ile tamamladıklarını belirterek, “Gününden önce salonu yapıp bitirdik ve teslim ettik bunun gururunu yaşıyoruz” dedi.

2011 UNIVERSIADE İÇİN YAPILAN SPOR TESİSLERİ BİR BİR TAMAMLANIYOR
2011 UNIVERSIADE İÇİN YAPILAN SPOR TESİSLERİ BİR BİR TAMAMLANIYOR
2011 UNIVERSIADE İÇİN YAPILAN SPOR TESİSLERİ BİR BİR TAMAMLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2010 Çarşamba 17:11:01
Güncelleme :27 Ekim 2010 Çarşamba 19:24:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?