4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Sportif başarıya ödül

Bu yıl 3’sü düzenlenen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kış Oyunlarında dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

06- 08 Mart 2009 tarihleri arasında Bingöl’de düzenlenen ve 23 ilden sporcuların katıldığı Kış Oyunlarında dereceye giren 7 sporcuya ve antrenörlerine para ödülü verildi.

Sporcuların ödüllerini veren Vali Sami Bulut başarılarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek aynı başarıları Türkiye Şampiyonalarında da beklediğini söyledi. Sporla ilgilenen çocukların derslerinde de daha başarılı olduklarını kaydeden Vali Bulut, aynı zamanda sporcu olmaları dolayısıyla tüm kötü alışkanlıklardan da uzak kaldıklarını belirtti.

Bingöl’de 3’sü yapılan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kış Oyunları hakkında Vali Sami Bulut’a bilgiler veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ise, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki gençleri spora teşvik etmek için her yıl düzenlediği Kış Oyunlarına katılımın oldukça yüksek olduğunu söyledi. Çintimar 23 iden bin’in üzerinde sporcunun katıldığı oyunlarda Erzurumlu sporcuların hem takım halinde birinci, hem de ferdi olarak çeşitli dereceler elde ettiğini vurguladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’ın yaptığı bilgilendirmenin ardından, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nce gönderilen para ödülleri Vali Sami Bulut tarafından sporculara verildi.

3. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kış Oyunlarında dereceye giren sporcular, elde ettikleri dereceler ve aldıkları para ödülleri şu şekilde oldu: Antrenör Ahmet Aktaş 3 bin 350 TL, Aykut Taşçı (Derecesi, 2.) Bin 340 TL. Süleyman Yılan (Derecesi, çift yarışta 3.) 2 bin 10 TL. Hatice İncesu (Derecesi çift yarışta 1. ve 3.) 2 bin 680 TL. Ertuğrul Yalçın (Derecesi 3.) Bin 5 TL, Elanur Yalçın (Derecesi çift yarışta 1.) 3 bin 350 TL. Ceyda İpçioğlu (Derecesi, çift yarışta 2.) 2 bin 680 TL. M.Sait Demir (Derecesi 3.) Bin 5 TL.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 13:24:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?