7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

SSK tasarısına tepkiler dinmek bilmiyor

Türkiye Kamu-Sen Erzurum Temsilcisi Müfit Bayraktar, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) yasa tasarısının adaletli olmadığını ileri sürerek, "Yasa tasarısının onaylanması durumunda Anayasa Mahkemesi'ne götürmek suretiyle iptal edilmesi yolunu arayacağız" dedi.

Müfit Bayraktar, Türkiye Kamu-Sen Erzurum Temsilciliği'nde düzenlediği basın toplantısında, söz konusu tasarı ile özellikle memurların sıkıntı yaşayacağını öne sürdü. Bayraktar, "Hükümet sosyal güvenlikte de memurlarımıza saldırmakta, memurlarımızın mevzuatını yok ederek memurluk statüsünü ortadan kaldırmaya çalışmaktadır" diye konuştu.

Tasarının; ihtiyaçların ve taleplerin göz ardı edilerek hazırlandığını savunan Bayraktar, şöyle konuştu:

"Türkiye Kamu- Sen başından itibaren memurların emeklilik ve sağlık haklarının ayrı bir kanunla düzenlenmesi gerektiğini ortaya koymuştur. Bu nedenle bu kanuna karşıyız. Yasa tasarısının onaylanması durumunda Anayasa Mahkemesi'ne götürmek suretiyle iptal edilmesi yolunu arayacağız. Anayasa Mahkemesi'nin bu tasarıyı iptal etmesi için muhalefet partileri ile birlikte hareket edeceğiz."

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 17:32:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?