7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Stadın zeminide büyüyor

UNIVERSIADE ARENA STADI'NIN ZEMİNİDE BÜYÜYOR

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Universiade Arena Stadı’nın tribünlerinin yanı sıra saha zemininin de büyüdüğünü söyledi.

Cemal Gürsel Stadı’nın yerine yapılan Üniversiade Arena Stadı’nda çalışmalar yoğun bir tempoda devam ediyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, stadyumun inşaatında çalışmaları yakından takip ediyor. Çintimar, UEFA kriterlerine sahip Üniversiade Arena Stadı’nın tribün kapasitesinin yanı sıra, saha zeminin de büyüdüğünü söyledi. 21 bin 900 koltuk sayısına sahip olacak yeni stadın saha zemininin de toplam çim alanının 75x114 metre olduğunu belirten Çintimar, oyun alanının 73x110 metre olduğunu kaydetti.

Çintımar, stadyumun inşaatının tüm hızıyla sürdüğünü ve inşaatın büyük kısmının bittiğini ifade etti.

Çintımar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül’ün gayretleri sonucu dört tarafı kapalı tribün olacak ve saha zemini alttan ısıtmalı olarak yapılacak. Üniversiade Arena Stadı’nda son model drenaj ve ısıtma sistemleri çalışmaları başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’nın da övgü ile bahsettiği Üniversiade Arena Stadı’nın Erzurum’un yüz akı olan spor tesislerinden biri olacak.

UNIVERSIADE ARENA STADI'NIN ZEMİNİDE BÜYÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2010 Pazartesi 16:48:05
Güncelleme :6 Eylül 2010 Pazartesi 17:01:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?