7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Stadyum 2011’e hazırlanıyor

STADYUM 2011’E HAZIRLANIYOR

2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın açılış ve kapanış törenlerinin yapılacağı Cemal Gürsel Stadyumu’nda mesai, 24 saat aralıksız devam ediyor. Karanlığın çökmesi ile birlikte gece maçlarının oynanması için yaptırılan ışıklar devreye giriyor ve gündüz gibi aydınlatılan stadyumda son rötuşlar yapılıyor.

27 Ocak- 6 Şubat tarihlerinde düzenlenecek olan Üniversiteler Kış Oyunlarının açılış ve kapanış törenlerinin yapılacağı stadyumun bir gelin gibi süslenerek Türkiye'de eşi ve benzeri görülmemiş bir açılış töreni hazırlanacağını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Cemal Gürsel Stadyumunun FIFA ve UEFA kriterlerine göre yapıldığını bildirdi.

Stadyumda gece- gündüz devam eden çalışmaların önümüzdeki günlerde tamlanarak açılış ve kapanış törenlerini yapacak firmaya teslim edileceğini vurgulayan Fatih Cintimar, "Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için sadece Cemal Gürsel stadyumunu değil Erzurum'u, bir bakıma Türkiye'nin kış turizmini yeniledik. Stadyumdaki tribünlerin dört bir tarafı kapatıldı. Son rötuşlar yapılıyor. Stadyumun ışıkları yakılarak işçiler sabaha kadar çalışıyorlar" diye konuştu.

Erzurum'un Erzincan çıkışındaki Cemal Gürsel Stadyumunun isminin kış oyunları boyunca 'Erzurum Arena' olarak kullanılacağını ifade eden Fatih Çintımar, bu konuda bir değişiklik olup olmadığını, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne resmi yazı ile sorduğunu bildirdi. Henüz bu konuda bir yazı gelmediğine işaret eden Çintımar, şunları söyledi: “Stadyumun çimi, Bursa'dan rulolarla getirildi. Çimler için alttan ısıtma sistemi kuruldu. Stadın çimini kışın bile biçeceğiz. Artık grayderler girip sahanın karını temizlemeyecek. Çünkü zemine 29 kilometrelik ısıtma sistemi döşendi. Seyirce kapasitesi 14 binden 22 bine çıkarıldı. Seyircinin kışın üşümemesi için yukardan fanla sıcak hava verilecek. Stadyumda 15 loca var. Her takımın ayrı giriş ve çıkış kapıları, 150 kuruluşun aynı anda yayın yapabileceği basın enformasyon merkezi ve kapalı atletizm pisti bulunmaktadır. Cemal Gürsel, Türkiye’nin en güzel stadyumlarından biri olacak. Doğu'nun ilk ısıtma sistemli modern stadı tamamlanmak üzere. Türkiye'nin en güzel organizasyonu dünyanın ise en güzel kış oyunlarını yapacağımız Cemal Gürsel'i öyle bir giydireceğiz ki gelinler bile kıskanacak."

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2010 Pazartesi 10:04:03
Güncelleme :6 Aralık 2010 Pazartesi 19:31:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?