7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

STK'lardan ortak çağrı

STP’DEN BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI

Erzurum Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ve Eğitim Bir Sen tarafından düzenlenen basın toplantısında birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı. Palandöken Palan Otel’de yapılan toplantı sonrasında ortak açıklama MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Mustafa Güvenli tarafından yapıldı. Güvenli, “Belli dönemlerde tarihin kırılma anları vardır. Türkiye de şu an bu tarihin kırılma anlarından birini yaşıyor. Toplum ve devlet, demokrasi ve özgürlüklere doğru bir evrimleşmeyi yaşıyor. Derin sırlar açığa çıkıyor, demokratik insan ve demokratik devlet değerleri herkesin ve her kesimin kabulü haline geliyor” dedi.

Güvenli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “İçerden ve dışarıdan kardeşlik hukukumuzu bozmaya ve bulanık suda balık avlamaya çalışanlar, hiç boşuna heveslenmesinler, biz bin yıllık kardeşlik hukukumuzu daha da güçlendirerek, birlikte yaşama arzumuzu dillendiriyor, irademize sahip çıkıyoruz. Ülkemizin yanan yüreğine su serpmek, dökülen kana dur demek, demokratik yapılanmayı güçlendirmek, insan haklarını evrensel normlara ulaştırmak hepimizin ortak dileğidir. Biz ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmasını istiyoruz. Geliştirilmeye çalışılan demokratik ve özgürlük mücadelesine destek olmak, son zamanlarda sözünü ettiğimiz güzellikleri yok eden, ülkemizde gerginliği artıran, kardeşleri birbirine düşürmeye çalışan, eti tırnaktan ayırmaya uğraşan mihraklara karşı dur demek, provokatörlerin oyununa gelmediğimizi haykırmak için 10 ilin sivil toplum örgütleri bir araya geldik .50 yıldır aynı filmi sahneye koyanlara karşı şunu söylüyoruz Yunus Emre’nin, “Biz gelmedik kavga için/Bizim işimiz sevgi ile/Dostun evi gönüllerdir/Gönüller yapmaya geldik” şeklindeki dörtlüğünde ifadesini bulan bir anlayışla tüm Türkiye’ye kardeşlik ellerimizi uzatıyoruz. Türkiye’ye, 73 milyon insana kardeşlik elimizi, el ele tutuşarak Erzurum’lu, Kars’lı, Iğdır’lı, Ardahan’lı, Bayburt’lu, Erzincan’lı, Muş’lu Tunceli’li ve bütün Türkiye olarak biz bir bütünün parçalarıyız diyerek uzatıyoruz.. Çokluk içinde birlik ve aynı binanın tuğlaları aynı tarağın dişlileriyiz ve biz kardeşiz. Aynı Allah’a inanıyor, aynı kıbleye yöneliyoruz. Biz biriz ve bütünüz. Biz hepimiz İstiklal Savaşı’ndaki kağnı arabalarının yetimleri, göklere yükselen minarelerin mü’minleriyiz. Bu ortak kaderimiz sonsuza kadar devam edecek ve biz ortak geçmişten geleceğe birlikte yürüyeceğiz.”

Toplantıya, Erzurum Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Müsiad, Deniz Feneri Derneği, Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanlığı, Eğitim Bir-Sen 2 No’lu Şube Başkanlığı, Abdurrahman Gazi Vakfı, Türkiye Yazarlar Birliği, Vuslat-Der, Memur-Sen, Bem-Bir Sen, Çağrı-Der, Anadolu Gençlik Derneği, Palandöken Kalkınma Vakfı, Harb-İş, Büro Memur Sen, Toç Bir-Sen, Enerji Bir-Sen, Ulaştırma Memur-Sen, Kültür Memur-Sen, Birlik Haber-Sen, Sağlık-Sen, Bayındır Memur-Sen, Esnaf Ve Sanatkârlar Derneği, Hak-İş Hizmet İş-Sen, Erzimder, Ebu İshak Kültür Ve Hizmet Vakfı, Derya Derneği temsilcileri ile Eğitim Bir Sen Erzurum, Bayburt, Muş, Ardahan, Ağrı, Kars, Iğdır, Tunceli şube temsilcileri katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2010 Cumartesi 20:22:01
Güncelleme :10 Ocak 2010 Pazar 13:53:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?