7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Sudanlı işadamları Erzurum'da

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği’nin (DAİB) daveti üzerine bugün Erzurum’a gelen 18 kişilik Sudan ticaret heyeti, kentte incelemelerde bulundular.


3 gün Erzurum’da kalacak olan Sudan heyeti, kentteki ticari kuruluşları ziyaret ettiler. Organize Sanayi bölgesi, Atatürk Üniversitesi gibi kuruluşları da gezen Sudan heyeti, Palandöken dağında da tabiatı seyrettiler.


DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, Sudan’dan gelen ticaret heyetiyle birlikte Erzurum’da “Alım heyeti” programı gerçekleştireceklerini söyledi. Şengel, “ Bilindiği üzere ihracatımızın artırılması, ihraç ürünlerimizin çeşitlendirilmesi, ihraç ürünlerimize yeni pazarlar bulunması ve Pazar paylarımızın korunması amacıyla müsteşarlığımız tanıtım faaliyetleri kapsamında ‘Alım heyeti’ programları gerçekleştirilmektedir.

Bu çerçevede müsteşarlığımız koordinatörlüğünde Sudanlı firma temsilcilerini ilimize davet ettik. Program kapsamında Sudanlı ve Türk işadamları arasında ikili iş görüşmeleri yapılmasının yanı sıra bölgemizde bulunan tesisleri ziyaret ediyoruz.”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 17:28:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?