4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Suikast ihbarı korkuttu

Erzurum'un İspir ilçesinde düzenlenen 91. kurtuluş törenleri sırasında Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a yönelik suikast yapılacağı yönündeki asılsız ihbar güvenlik güçlerini alarma geçirdi.

Erzurum'un İspir ilçesinin işgalden kurtuluşunun 91. yıldönümü törenlerine katılan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, temsili düşman kuvvetlerinin silah atılarak uzaklaştırılması olayına karşı çıktı. Bakan Akdağ'ın, "Silah kullanmaya gerek yok" demesi üzerine temsili olarak kurtuluşu canlandıran lise öğrencileri, kısa süreli de olsa düşman askerlerini tekme tokat dövdü. Kurtuluş törenlerinde Bozan köylülerinin oyuncak atlarla yaptıkları bayraklı gösteri ise ayakta alkışlandı.
İspir ilçesindeki kutlama törenlerine Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, İspir Kaymakamı Hüseyin Engin Sarıibrahim, Belediye Başkanı Osman Çakır, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Abdülkerim Turan Caddesi üzerinde Kaymakamlık binası önündeki Atatürk anıtına çelenklerin konulmasının ardından vatandaşların bayramını kutlayan Bakan Akdağ, "Allah o günleri bir daha yaşatmasın" temennisinde bulundu.
Törende bir konuşma yapan Bakan Akdağ, Mehmet Akif Ersoy'un, ''Allah bu millete bir kere daha İstiklal Marşı yazdırmayı nasip etmesin'' sözünü anımsattı.
Konuşmanın ardından İspir Lisesi öğrencileri temsili olarak kurtuluşu canlandırdı. Ancak Bakan Akdağ'ın Belediye Başkanı Osman Çakır'a, "Silah atmalara gerek yok" demesi üzerine milis kuvvetlerini canlandıran öğrenciler bu kez işgalcilere tekme tokat saldırdı. Kısa süren temsili kurtuluş gösterisinin ardından İspir Lisesi 9. sınıf öğrencisi Havva Erdem, ilçenin kurtuluşunu simgeleyen Türk bayrağını Bakan Recep Akdağ'a verdi. Bayrağı öperek alan Akdağ, liseli Erdem'e Cumhuriyet altını hediye etti.

Törenlerde İspir'e bağlı Bozan köylülerinin oyuncak atlarla yaptıkları gösteri büyük alkış topladı. Beyaz atların boyunlarına bayrak asan Bozan köylülerinin atlı gösterisinden sonra Yunus köylülerinin hazırladığı kukla gösterileri ilgi topladı.

BAKAN AKDAĞ'A SÜİKAST YAPILACAĞI İHBARI

Öte yandan, törenlerin yapıldığı esnada 156 jandarma telefonuna gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a suikast yapılacağı yönündeki asılsız ihbar güvenlik güçlerini harekete geçirdi. Kısa süre sonra asılsız ihbarın, isminin A.Ç. olduğu tespit edilen şüpheli tarafından yapıldığı belirlenirken şüpheli şahıs gözaltına alındı. Yapılan sorgulamada şüpheli A.Ç.'nin asılsız ihbarlarda bulunma alışkanlığının olduğu ve daha önceki yıllar da Yazar Hırant Dink'in öldürülmesinin ardından İstanbul'un Pendik ilçesinde 155 Polis hattını arayarak, "Dink'i ben öldürdüm" şeklinde ihbarda bulunduğu belirlendi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 13:54:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?