6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Süne ve Kımıl'a karşı ağaçlandırma

Erzurum’da süne ve kımıl zararlısına yönelik mücadele kapsamında ağaçlandırma yapılacak.

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen süne ve kımıl mücadelesinde biyolojik mücadele çalışmalarına destek amaçlı ağaçlandırma projesinin Erzurum’da da uygulandığı belirtildi.

İl Tarım Müdürlüğünden yapılan açıklamada; projenin uygulanmasındaki temel amacın bu zararlılar için risk oluşabilecek alanlarda ağaçlandırma faaliyetlerinin arttırılmasıyla çeşitli zararlıların doğal düşmanı olan faydalı böceklerin varlığının korunması ve üretiminin arttırılması olduğu belirtildi.

Açıklamada şu bilgiler verildi: “Söz konusu sebeplerden dolayı İl ve İlçelerimizde “Ağaçlandırma Kampanyası” başlatılmıştır.

Kampanya kapsamında 2006 yılında 4 bin 400 adet akçaağaç ve sarıçam fidanı dağıtımı yapılarak il ve ilçelerde dikimleri sağlanmıştır. 2007 yılında kampanya çerçevesinde Merkez, Hınıs, Horasan, Pasinler, Köprüköy, İspir ve Aşkale ilçelerimizde belirlenen köylere toplam 3 bin adet sarıçam fidanı ücretsiz dağıtılmıştır.

2008 yılında ise ağaçlandırma çalışmaları Merkez, Ilıca, Köprüköy, Tekman, Pasinler, Karaçoban, Karayazı, Horasan, Hınıs ve Aşkale ilçelerinde gerçekleştirilecek olup, 43 bin 150 adet sarıçam, 4 bin 600 adet yalancı akasya ve 2 bin 250 iğde fidanı olmak üzere toplam 50 bin adet fidanın dağıtımı ve dikimi yapılacaktır.”

İl Tarım Müdürlüğü açıklamasında, vatandaşlar özellikle sarıçam, yaban eriği, yalancı akasya, iğde, ahlat, mahlep, badem ve kuşburnu gibi ağaç türlerinden en az bir adet fidanı dikmeye davet edildi.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 13:22:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?