4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Sürücülere kemer uyarısı!

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri, Erzurum- Ağrı karayolu üzerinde sürücülere emniyet kemeri takmaları konusunda uyardı. Ardından da sürücülere emniyet kemerinin önemini anlatan kısa metrajlı bir film izletti.

Bölge Trafik Şube Müdürü Yaşar Kuş'un katılımıyla sürücülere yönelik eğitim çalışması düzenlendi. Tekman- Nenehatun yol ayrımında araçları durduran trafik ekipleri, sürücülere emniyet kemerinin önemini anlattı. Ardından da sürücülerin kemerlerini takarak trafiğe çıkmalarını istedi. Uygulamanın ikinci ayağında ise uyarı noktasından 3 kilometre mesafedeki yol uygulama noktasında, aralarında Bölge Trafik Şube Müdürü Kuş'un da bulunduğu ikinci bir ekip tarafından sürücülerin emniyet kemeri takıp takmadıkları uygulamalı olarak kontrol edildi. Kontrollerde sürücülerin ve şoför mahallindeki yolcuların emniyet kemeri taktığı gözlendi. Kuş, sürücü ve yolculara emniyet kemeri konusundaki hassasiyetlerinden dolayı teşekkür etti.

Bölge Trafik Şube Müdürü, Erzurum'da emniyet kemeri uygulamasına sürekli olarak devam edeceklerini ifade etti. Sürücü ve yolcuların can güvenliği açısından emniyet kemeri takmanın önemine işaret eden Kuş, "Ülke genelinde ve Erzurum'da emniyet kemerinin önemini anlatan eğitici faaliyetlerden birisini uygulamaktayız. İlimizde emniyet kemeri kullanım oranı yüzde 70'lere yakın. Günde bir saat kadar ekiplerimiz sürücülere emniyet kemeri takmaları konusunda uyarıda bulunacak. Laptopla da emniyet kemerinin önemini anlatan kısa metrajlı film izletilecek. Amacımız emniyet kemeri uygulamasının yaygınlaştırılması." diye konuştu.

CHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2013 Çarşamba 17:49:05
Güncelleme :24 Ekim 2013 Perşembe 14:18:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?