6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Sürücülere trafik dersi

İspir ilçesinde sürücülere yönelik 4925 Sayılı Karayolu Taşıma Kanunu ve Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit tutanağı konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Belediye Sinema Salonu'ndaki toplantı İspir Emniyet Amirliği ve İspir- Pazaryolu 7. Jandarma Trafik Tim Komutanlığı'nca düzenlendi.

İspir Emniyet Amirliğinde görevli trafik Polisi Selim Kibaroğlu ve 7.Jandarma Trafik Tim Komutanı Başçavuş Deniz Tunç 1 Nisan 2008 tarihinden itibaren uygulamaya sokulacak olan Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı’nın doldurulmasındaki önemli noktaların neler olduğu konularında sürücüleri bilgilendirdi. Yetkililer, tutanağın hangi durumlarda doldurulmayacağı konusunda da uyarılarda bulundular.
Verilen bilgilere göre tutanağın doldurulmayacağı alanlar şöyle sıralandı:

Sürücü belgesiz motorlu araç kullanıyorsa veya yetersiz sürücü belgesi varsa , sürücüde yaş küçüklüğü varsa ,sürücüde alkol veya akıl sağlığı şüphesi varsa. Kazaya karışan araçlardan biri veya daha fazlası kamu kurumuna ait ise ,kamu kurumlarına ait eşyaya zarar meydana gelirse ,kazaya karışan araçlardan birinin veya birkaçının trafik sigortası yok ise ,trafik kazası ölüm ve /veya yaralanma ile sonuçlanmışsa, bu durumlarda tespit tutanağı nın tutulamayacağı ayrıca bu hususlar dışında anlaşmaya varıldığında her iki tarafında imzalamaları gerektiği aksi taktirde tutanağın geçersiz olacağı vurgulandı. Kazaya karışan sürücülerin anlaşmalarının ardından düzenlenen tutanak belgelerle birlikte sigorta şirketlerine gönderiliyor, daha sonra bu belgeleri inceleyen Trafik Bilgi Toplama Merkezi (tramer)kurulan 3 kişilik heyetin karar aşamasından sonra ilgili sigorta şirketleri 8 gün içinde para ödemesi yapılabiliyor.

Toplantıda İlçe Emniyet Amiri Mesut Şahin de toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi;”İki yıldır İlçede görev yapmaktayım.Mesleğimde 13.yılımı çalışıyorum.Her türlü sorunlarınızı çözmeye hazırız. Bizler sizin için burada görev yapıyoruz. Haklarınızı doğru yollardan ararsanız bizler her zaman varız."

Ardından slayt gösterisine geçildi.Trafik kazalarından görüntüler sunuldu.Yaklaşık bir saati aşkın süren toplantı katılımcılara teşekkür edilerek kapatıldı.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 18:56:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?