4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Sürücüleri şaşırtan yol

Erzurum'da Abdurrahman Gazi Türbesi'ne giden anayol kenarında bulunan rampa yolda araçlar çalıştırılmaksızın sürücüsüz olarak hareket ediyor.


Palandöken Dağı'nın güney yamaçlarında, Abdurrahman Gazi Türbesi'ne giden ana yol kenarındaki alanda araçların kendiliğinden ilerlemesi sürücüleri şaşırtıyor. Ziyaretçisi eksik olmayan yola araçlarıyla deneme yapan sürücüler, anayoldan rampanın bulunduğu alana geçtiklerinde, alanın baş tarafında araçları boşa alıp, kontağı kapatıyor. Sürücülerin de araçtan inmesine rağmen, otomobiller kendiliğinden rampada ilerliyor. Otomobiller küçük hızla başladıkları ilerleyişlerinde kısa sürede hızlanıyor.
Araçlarının yanında yaya olarak yürüyen sürücüler, araçlara müdahale ederek durdurabiliyorlar.


Yaklaşık 100 metrelik bir alanda gerçekleşen bu olayı yıllardır merak ettiklerini ifade eden sürücüler, rampada araçların boşta, kontak açmadan, kendiliğinden ilerlediğini söylüyorlar.


Sürücüler, "Bilmiyoruz neden oluyor. Bilim adamları bu konuyu araştırabilir. Küçük hızla başlayan araçlar, daha sonra hızlanıyor, yokuş yukarı çıkıyor. Biz de merak ediyorduk, geldik, denedik" dediler.


Şaşırtan yolda otomobiliyle test yapan Ahmet Uğur Nalcıoğlu, ilk defa geldiği yolda karşılaştığı görüntü karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadığını söyledi. Yolun rampa gibi görünmesine rağmen otomobilin kendiliğinden yukarıya doğru tırmandığını ifade eden Nalcıoğlu, "Çok şaşırdım. Otomobil çalışmamasına rağmen yürüyor. Hayretleri çerisinde kaldım" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 13:34:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?