4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Süs havuzunda hokey keyfi

SÜS HAVUZUNDA BUZ HOKEYİ VE PATEN KEYFİ

Erzurum'da kar ve tipinin ardından sis ve ayazlı bir hava hakim olurken, soğuk havaya aldırış etmeyen Erzurumlular süs havuzunda buz pateni yapmanın keyfini yaşıyorlar.

Kar yağışının yerini soğuk ve ayaza bıraktığı Erzurum'da, gündüz saatlerinde de hava sıcaklığı sıfırın altında yaşanıyor. Soğuk nedeniyle hemen hemen her yerin buz tuttuğu kentte Erzurumlular süs havuzunda buz pateni yapmanın keyfini yaşıyorlar. 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarına ev sahipliği yapan Erzurum'da gençler ilk kez izledikleri buz hokeyinin hayranı oldular. Atatürk heykelinin bulunduğu Havuz başı semtindeki süs havuzunu su ile doldurulup doğal buz pistine çeviren gençler, kendi aralarında

buz hokeyi maçı yapıyor. Ayaklarına paten takıp, gündelik kıyafetleri ile buz hokeyi oynayan gençler, puckları (top) tahtadan yaptıkları kalelere atmaya çalışıyorlar.

Erzurum'un amatör kulüplerinde gelecek yıllarda düzenlenecek olimpiyatlar için hazırlanan genç sporcular ise buz pateni pisti haline getirilen süs havuzunda antrenmanlarını sürdürüyorlar. Süs havuzunun bir yanında antrenmanlar gerçekleştirilirken diğer yanında da vatandaşlar soğuk hava altında buz pateni yapmanın tadını çıkarıyorlar.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2011 Cuma 16:40:04
Güncelleme :11 Şubat 2011 Cuma 17:02:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?