4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Süt fabrikası kadınlara emanet

Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği’nce (DATÜB) 1 milyon 500 bin TL’ye kurulan Organik süt ve süt ürünleri fabrikası kadınlara emanet edildi.

Müdüründen, hizmetlisine kadar her bölümünde bayanların çalışacağı fabrikada işlenecek süt ve süt ürünleri Avrupa'ya ihraç edilecek.

Aziziye ilçesi yakınlarındaki tesislerde, yılda 20 milyon liralık organik ürün satışı yapılacağını vurgulayan DATÜB Genel Başkanı Nazmi Ilıcalı, kadınların görev yapacağı fabrikada başarılı olacaklarına inandığını söyledi.

Kontrol sertifika kuruluşunun bölgede 'organiktir' diye uygun gördüğü inekleri kayıt altına aldıklarını vurgulayan Başkan Ilıcalı, “Organik süt fabrikası AB uyum yasalarına göre yapıldı. Çevredeki 15 köyde süt toplama merkezi kurduk. Burada toplanan sütler fabrikaya getirilerek organik tereyağı, keten tohumlu ve ısırgan otlu peynir üretimi yapılacak.

Üç ay boyunca 19 bayan organik süt üretimi kursuna katıldı. Kursu başarıyla tamamlayan 19 genç kız ve kadın, organik süt üretimini gerçekleştirecek. Bayanların erkeklere nazaran daha hijyenik ve titiz olduklarını bildiğimiz için tercihi onlardan yana kullandık" diye konuştu.

Ramazan ayı sonrasında üretime başlayacaklarını kaydeden Organik Süt Ürünleri Fabrikası Müdürü Ayşe Başaktekin de “Doğu ve Güneydoğu bölgesinde en çok ihmal edilen kesim maalesef bayanlar. Biz de işletmede kadınların çalıştıracağız. Erkek olmadığını bilen aileler, kız ve eşlerini severek işe gönderiyor. Böylece bayanlar üretime katkıda bulunacak” şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2009 Pazar 18:02:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?