4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

SYDV yoksulun umut çatısı

SYDV YOKSULUN UMUT ÇATISI

Horasan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ilçe merkezi ve köylerinde yaşayan dar gelirli ailelerin umut çatısı olmaya devam ediyor.

Bu yaz sezonunda Horasan ilçe merkezinde Halis Güven adlı bir vatandaşa 15 bin TL’ye mal olan 100 metre kare ev yapan SYDV tarafından başlatılan “barınma yardımı” ile Yeni Mahalle’de yaşayan Hüseyin Bazu, İhsan Aydoğudu ve Aşağı Tahirhoca Köyü’nde Osman Karakaş isimli vatandaşlara 100 metrelik her birine 15 bin TL tutarında toplan 45 bin TL yardım yaparak ev inşa etti.

Horasan SYDV Müdürü Ayhan Güler, yaptığı açıklamada, İlçe ve köylerinde ikamet eden, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yardım alan fakir ve yardıma muhtaç 4 aileye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü tarafından ayrılan barınma yardımı ile ev yapıldığını söyledi. Vakıf kontrolünde yapımına başlanan evlerin kış mevsimi başlamadan önce ailelere teslim edileceği bildirildi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından evlerinin yapımına başlanan aileler, İlçe kaymakamlığına ve SYDV yetkililerine teşekkür ettiler.

SYDV YOKSULUN UMUT ÇATISI
SYDV YOKSULUN UMUT ÇATISI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 10:00:04
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 12:53:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?