19
Mayıs
2024
Pazar
ERZURUM

SYDV'den eğitim yardımı

Erzurum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca (SYDV) verilen eğitim yardımından yararlanmak için bazı devlet memurları ve işçiler de başvuruda bulundu. Sosyal güvencesi olanların başvuruları kabul edilmezken, müracaatların yarın sona ereceği belirtildi.


SYDV tarafından bir defaya mahsus olarak verilen, tek çocuk için 100 YTL, ikinci ve sonraki çocuklar için 50'şer YTL olan eğitim yardımından faydalanmak için vakfa kayıtlı çok sayıda vatandaş tarafından başvuru yapılırken, başvurular 4 Ekim 2007 tarihi itibariyle sona erecek. Y

ardım almak için başvuranların arasında SSK, Bağ- Kur ve Emekli Sandığı'na üye vatandaşların başvurusunun kabul edilmediğini ifade eden SYDV Müdürü Zekerya Deniz, “Genel Müdürlük tarafından 450 milyon YTL eğitim yardımı gönderildi. Bu parayı başta vakıfa kayıtlı olan ve diğer dar gelirlilere dağıtıyoruz. Yardımdan yararlanabilmek isteyenler için hiçbir sosyal güvenlik kuruluşuna bağlı olmama şartı var. Yapılan müracaatları tek tek değerlendirdik. Sosyal güvencesi olan yaklaşık 3 bin kişi elendi.” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 14:27:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?