6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

SYDV'den yardım açıklaması

Sosyal Yardımlaşma Vakfı(SYDV) Müdürü Zekeriye Deniz, 8 bin öğrenciye 500 Bin YTL eğitim yardımında bulunacağını söyledi.


Okulların açılmasının yaklaşmasıyla birlikte, öğrencilerin kırtasiye masraflarını alamayan yoksul ailelerin yardımına SYDV koştu. SYDV Müdürü Deniz, ilköğretim ve lisede öğrenim gören, Sosyal Yardımlaşma Vakfımızda kaydı bulunan ailelerin çocuklarına, bir defaya mahsus olmak üzere, her aileden 2 ilköğretim, bir lise öğrencisine eğitim yardımında bulunacaklarını açıkladı. 8 bin öğrenciye eğitim yardımında bulunacaklarını ve tam 500 bin YTL eğitim için ödeme yapacaklarını söyleyen Deniz, “İlköğretimde okuyan öğrencilerimize 50 YTL, lisede eğitim gören öğrencilerimize de 75 YTL para yardımında bulunacağız.Öğrencilerimizin annelerine Vakıflar Bankasında 2-3 gün içerisinde yardım verilecek. Yardımı almak isteyen öğrencilerimizin sağlık güvensi olmayacak, fakir olacak ve aynı zamanda bizde kaydı bulunacak” dedi.

“ŞARTLI NAKİT TRANSFERİ YARDIMI DA YAPILACAK”
Şartlı Nakit Transferi kapsamında 15 Ağustos, 15 Eylül tarihleri arasında eğitim ve sağlık yardımı için müracaatlarının başladığını belirten Sosyal Yardımlaşma Müdürü Deniz, “Şartlı Nakit Transferi yardımımız iki aşamadan oluşuyor. Birinci aşamada sağlık güvencesi olmayan 0-6 yaş grubu okul öncesi çocuklara sağlık yardımında bulunuyoruz. İkinci aşamada ise 7 yaş ve üzeri eğitim gören çocuklara sağlık yardımı ve iki ayda bir eğitim yardımı veriyoruz. 15 Ağustos’ta başlayan kayıtlarımız 15 Eylül tarihine kadar devam edecek” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 13:23:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?