6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

'Tabyalar' il genel meclisinde

Erzurum İl Genel Meclisi Kültür ve Turizm Komisyonu Başkanı Yusuf Kılıç, Osmanlı-Rus savaşlarının yaşandığı dönemde kentin düşmana karşı savunulması amacıyla yaptırılan tarihi Aziziye ve Mecidiye tabyalarının bakımsız olduğunu belirterek, tarihi mekanların durumunu meclis toplantısında dile getirdi.

Yusuf Kılıç, il genel meclisinde yaptığı konuşmada, Aziziye tabyalarının 1867-1872 yılları arasında, Mecidiye tabyasının ise 1852 yılında kentin düşmana karşı savunulması amacıyla inşa edildiğini söyledi. Kılıç; “Atalarımızın emanetlerini turizme ve kültürümüze kazandırmak için ilgili kurum ve yetkililer üzerine düşeni yapmalıdır.” dedi.

Rus işgalinin sona erdirilmesinde söz konusu tabyaların büyük rol oynadığını ifade eden Kılıç,

"Erzurum tarihinde çok önemli bir yere sahip olan tabyalarımız sahipsiz ve kaderine terk edilmiş durumda. Tabyalar, şu an 9. Kolordu Komutanlığı sorumluluğunda. Ancak 9. Kolordu Komutanlığı tabyaları Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne devretmek istiyor. Bu konuda resmi yazı da yazılmış. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ise tabyaların Milli Savunma Bakanlığından Kültür ve Turizm Bakanlığına devredilmesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini, sürecin tamamlanmasının ardından tabyalarla ilgili bir çalışma yapabileceklerini belirtiyorlar."diye konuştu.

Kılıç, her iki tabyanın bulunduğu alanın da mera olarak gözüktüğünü sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 19:14:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?