7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Tacettin Şimşek’ten şiir dinletisi

TACETTİN ŞİMŞEK’TEN ŞİİR DİNLETİSİ

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Tacettin Şimşek öğrencilere şiir dinletisi sundu.

Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen faaliyette Şimşek, kendine ait şiirlerini okudu ve öğrencilerle sanat üzerine sohbet etti.

Şimşek, ailesinin doktor olmasını istediğin ancak kendisinin şiiri ve sanatı çok sevdiğinden edebiyat öğretmenliğini seçtiğini ve sanattan hiç kopmadığını söyledi.

Kalabalık bir grup öğrencinin ve öğretim görevlisinin dinlediği Şimşek, sevgi temalı çeşitli şiirlerini okudu.

ŞİMŞİK KİMDİR ?

Tacettin Şimşek, Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Altınpınar beldesinde doğdu. İlkokulu Altınpınar’da, ortaokulu Torul’da okudu. 1981’de Konya-Ereğli İvriz Öğretmen Lisesi’nden, 1986’da Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. Siirt-Eruh Lisesi’nde edebiyat öğretmeni olarak görev yaptı. 1990’da Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi’ne araştırma görevlisi olarak girdi. Fedaî Dede’nin Mantıkul-Esrar’ı üzerine yaptığı tenkitli metin ve inceleme çalışmasıyla yüksek lisansını (1993), Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın Hayatı ve Şiiri konulu çalışmayla da doktorasını tamamladı (1999). 25 Ocak 2000 tarihinde Türkçe Eğitimi Bölümüne yardımcı doçent olarak atandı. Halen adı geçen bölümde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

Şimşek’in bilimsel ve kültürel kitapları ise şöyle: Ahmet Mithat Efendi-Felatun Bey ile Rakım Efendi, Samipaşazade Sezai-Sergüzeşt; Mehmet Murat-Turfanda mı Yoksa Turfa mı; Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı (Osman Gündüz ve Yakup Çelik`le); Çocuk Edebiyatı; İlköğretimde Drama-Kuramsal Bilgiler ve Uygulama Örnekleri; Teoriden Uygulamaya Okul Tiyatrosu; Potin ve Şiir-Emin Hâkî’nin Hayatı ve Eserleri (Erdoğan Erbay ve Selâhattin Tozlu ile); Eylülce (Şiir); Türkçe Eğitiminde Drama, İlköğretimde Türkçe Eğitimi.

TACETTİN ŞİMŞEK’TEN ŞİİR DİNLETİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2010 Pazartesi 15:27:03
Güncelleme :29 Kasım 2010 Pazartesi 18:58:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?