6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Taksi esnafı kura ile belirlenecek

Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hanefi Topçuoğlu, Erzurum’da yakında hizmete girecek olan Eğitim Hastanesi’ndeki taksicilerin kura ile belirleneceğini açıkladı.

Topçuoğlu yaptığı açıklamada;” Erzurum Eğitim Hastanesi’nde çalışacak taksilerin çalışma usul ve esasları Ulaşım Koordinasyon Merkezi ( UKOME ) kararları ile belirlendi.

Buna göre İl Trafik Komisyonu ve Ulaşım Koordinasyon Merkezinin belirlemiş olduğu Ticari Taksi Durakları, Yazıhaneli Taksi Park yerleri ve iki adet park yerinin üstünde verilmiş olan taksi park yerlerinde çalışan taksi işletmecisi bu haktan yararlanamayacak. Eğitim Hastanesinde çalışmak isteyen Ticari Taksi işleticileri bireysel olarak, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığına müracaat edecekler. Başvuruların tamamlanmasının ardından Eğitim Hastanesinde Çalışacak 30 adet asil, 20 adet yedek taksi, kura ile belirlenecek. Başvuru yapan Taksi işletmecileri Büyükşehir Belediyesine 5 bin YTL yatıracak. Kurada isimleri çıkmayan Taksi işletmecisine yatırdığı para iade edilecek. Ulaştırma Koordinasyon Merkezi tarafından oy birliği ile alınan karar doğrultusunda başvuru yapmak isteyen taksi işletmecileri, 20.06.2008 tarihine kadar Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığına müracaat etmesi gerekecek.” dedi.

Topçuoğlu, kura sonunda taksi işletmecilerinin çalışma yerlerinin Erzurum Valiliği Milli Emlak Müdürlüğü tarafından belirleneceğini hatırlattı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin başvuruları alırken Erzurumlu taksi şoförlerine öncelik tanınmasını isteyen Hanefi Topçuoğlu;“Erzurum’lu taksi şoförleri zor şartlarda ekmek parası kazanıyor. Eğitim Hastanesi taksi durukları onlar için bir şans, bu konuda yetkililerin duyarlı davranmasını istiyoruz.”diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 13:37:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ugur yılmaz IP: 88.227.234.xxx Tarih : 17.06.2008 16:14:00

kirasözleşmesi şartlarının acıklanmasını ihaleye katılan taksici arkadaşların magdur edilmemesi emekli çalışan degilde sadece taksi işletmeciliği ile ugraşanlara verilmesini rica ederim.taksiçi giderlerinin göz önünde bulundurularak kiraların mağkul bi şekilde olmasını rica ederiz