6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Taksiciler de 2011' e hazırlanıyor

2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın yapılacağı Erzurum'da, bazı taksi soförleri müşteri memnuniyeti için yabancı dil öğrenmeye başladı.


Erzurum şehirlerarası yolcu terminalinde faaliyet gösteren ticari taksiciler, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları için şimdiden yabancı dil öğrenmeye başladı. Terminal Taksi durağında görevli 35 personel, yabancı dil öğrenmek için haftanın 3 gününde İngilizce dersi alıyor. Cumartesi, pazar ve pazartesi günlerini yabancı dil eğitimi alarak geçiren taksiciler, hem kente gelen yabancı turistlerle hem de 2011'de yapılacak olan Dünya Üniversitelerarası Kış Spor Oyunları'na gelecek sporcularla daha iyi diyalog kurabilmek istediklerini belirtiyor.


2011'e hazırlık için kendi aralarında böyle bir kurs düzenlemeyi uygun gördüklerini belirten taksi sürücüleri, durakta şoför olarak çalışan ve yabancı dil mezunu olan Metin Teymur'u kendilerine öğretmen olarak seçtiklerini kaydetti. Terminalde kendilerine ait odada ders gören taksiciler, kendi aralarında konuşarak da pratik yapıyor.


Taksi durağında şoförlük yapan ve arkadaşlarına İngilizce dersi veren Metin Teymur, Erzurum'un artık bir turizm kenti olduğunu, taksicilerin de bu sektöre katkı sağlaması için kendilerini yenilemeye başladıklarını söyledi. Taksi durağında çalışan 35 şoförün haftanının 3 günü özel hocalar nezaretinde yabancı dil eğitimi aldığına dikkat çeken Teymur, "Derslerde günlük konuşmaların yanında Erzurum'un tarihi ve turistik mekanlarıyla ilgili bilgiler de veriliyor. Eğitim çalışmaları 6 ay boyunca devam edecek"dedi.


Terminal Taksi Durağı Müdürü Yahya Çelikler de, Erzurum'un 2011 Kış Oyunları'na ev sahipliği yapacağını, hazırlık çalışmaları kapsamında kendilerine de büyük görevler düştüğünü vurguladı.


Kendileri için para kazanmak kadar turizm sektöründe Erzurum'un yüzünü ak çıkarmanın da önemli olduğunun altını çizen taksi durağı sürücüleri, "Şehrimize binlerce yabancı turist geliyor ve büyük bir bölümü de taksiyle ulaşımı tercih ediyor. Şoförlerimiz iletişim konusunda sıkıntı yaşamasın diye, İngilizce eğitimi almalarına karar verdik. Bunun için de özel bir hoca tuttuk. Haftanın 3 günü İngilizce eğitimi alıyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 09:48:52
Güncelleme :1 Eylül 2008 Pazartesi 10:03:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?