4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Taksitli konutlara yoğun ilgi

Hükümetin dar gelirli ailelere yönelik TOKİ aracılığıyla yapmayı planladığı 45 metrekarelik konutlara Erzurum'dan yoğun ilgi yaşandı. 456 konut yapılacak Erzurum'da müracaatların ilk gününde 550 vatandaş konut almak için başvuruda bulundu.

Hükümetin 18 ilde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) aracılığıyla dar gelirli ailelere yapmayı planladığı sosyal konutlar Erzurum'da vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Konut almak isteyen vatandaşlar müracaatların yapıldığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) önünde uzun kuyruklar oluşturdu. 24 Nisan tarihine kadar devam edecek müracaatların ilk gününde 550 dar gelirli vatandaş konut alabilmek için başvuruda bulundu.

SYDV'ye yapılan müracaatta vatandaşlardan sosyal güvencesi bulunmamak, en az üç yıldır Erzurum'da ikamet etmek, tapulu mülkü bulunmamak gibi şartlar aranıyor.

Erzurum'da müracaat tarihi sonuna kadar yaklaşık 10 bin kişinin sosyal konut için başvuruda bulunması bekleniyor. 2010 yılında tamamlanması planlanan konutlardan almaya hak kazanan vatandaşlar evlerine girdikten sonra ödemelerini aylık 100 TL olarak yapacaklar. Kazım Karabekir bölgesinde yapılması planlanan 456 konut 45 metrekare olarak inşa edilecek.

iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 19:16:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?