4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Tamirci çırağının büyük başarısı

Erzurum'da babasına ait bisiklet tamirhanesinde çalışan ve maddi durumu iyi olmadığı için dershaneye gidemeyen Muhammet Atalay (15), Dost El Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma derneğince açılan okuma salonunda aldığı eğitimle Anadolu Öğretmen Lisesi'ni kazandı.


Geçtiğimiz Haziran ayında yapılan SBS'de aldığı 467 puanla Sivas'ın Suşehri ilçesindeki liseye parasız yatılı olarak kayıt yaptıran Atalay, "İşten çıkarılan babam, maddi durumu iyi olmadığı için dershaneye gönderemedi. Arkadaşımla gezerken gördüğüm okuma salonu, hayatımı değiştirdi. Geleceğe artık daha güvenle bakabiliyorum" dedi.


Abdurrahman Şerifbeygu İlköğretim Okulu'nu bu yıl bitiren Muhammet Atalay, çok istemesine karşın, bisiklet tamirciliği yapan evli ve 4 çocuk babası Turgut Atalay tarafından maddi durumu iyi olmadığı için dershaneye gönderilemedi. İyi bir lise eğitimi almak isteyen Atalay, bir arkadaşıyla dolaşırken Dost El Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin okuma salonlarıyla ilgili afişlerini gördü. Ücretsiz eğitim veren derneğin 9 şubesinden biri olan Mahallebaşı Semti'ndeki Nenehatun okuma salonuna kayıt yaptıran Atalay, hafta içerisindeki etütlere, hafta sonundaki derslere katıldı.

Gönüllü öğretmenlerce verilen Türkçe, matematik, fen bilgisi, sosyal bilgiler ve İngilizce derslerine katılan Atalay, geçtiğimiz 6 Haziran'da yapılan Seviye Belirleme Sınavı'nda 467 puan aldı. Yaz tatillerinde Şükrü Paşa Mahallesi'nde bisiklet tamirhane dükkanında babasının yanında çalışan Atalay, yaptığı tercih sonrası Sivas'ın Suşehir'ndeki Anadolu Öğretmen Lisesi'ni kazandı.


Babasıyla birlikte gittiği Suşehri'ndeki parasız yatılı liseye kayıt yaptıran Muhammet Atalay, okuma salonunda aldığı eğitim sayesinde iyi bir okul kazandığını söyledi. Bisiklet tamirciliği yapan babasının geçen yıl dershaneye gönderdiğini anlatan Atalay, "Ama işleri iyi gitmeyince bu yıl dershaneye göndermedi. Liseye girişte son adım olan 8'inci sınıfta ne yapacağımı düşünürken, okuma salonunun ilanını gördüm. Yapılan değerlendirme sonrası okuma salonuna kayıt yaptırarak, hafta içi ve sonu yapılan ders ve etütlere katıldım. Öğretmenlerimin yakın ilgisi sayesinde, yapılan sınavda iyi bir puan alarak Anadolu Öğretmen Lisesi'ne kayıt yaptırdım. Okuma salonu olmasaydı bu okulu kazanamazdım. Geleceğe artık daha güvenle bakabiliyorum" diye konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2009 Cumartesi 10:48:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?