6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Tanfer'in CHP'ye itirazı var

Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) Erzurumlu çarşaflı kadınların üye olmasıyla ilgili tartışmalara AK Parti Erzurum İl Başkanı Hüseyin Tanfer de katıldı.

Çarşaflı kadınların CHP'ye üye olmasıyla ilgili tartışmalar devam ederken, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in Aşkale ilçesinde CHP'nin yüzde 50-55 oranında oy aldığı şeklindeki açıklamasının ardından AK Parti Erzurum İl Başkanı Hüseyin Tanfer düzenlediği basın toplantısında Aşkale'de AK Parti'nin yüzde 69 oranında oy aldığını CHP'nin oy oranının ise yüzde 6-8 olduğunu söyledi.

Beraberinde AK Partili Aşkale Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış ile birlikte parti il binasında açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Tanfer, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in özel bir televizyon kanalında katıldığı programda, "Erzurum'u bilirsiniz; Erzurum'un Aşkale ilçesi alevi yurttaşlarımızın yoğun olduğu bir ilçedir. Orada da aynı kıyafetler kullanılıyor. Ama yüzde 50-55 CHP burada oy alıyor" şeklinde açıklama yaptığını ifade ederek, "Görülüyor ki CHP İl Başkanı Gürsel Tekin'in konuya vakıf olmadığı, yanlış bilgilendirildiği açıkça ortadadır. Aşkale ilçemizde 03 Kasım 2002 genel seçimlerinde AK Parti yüzde 63, CHP yüzde 8, 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde AK Parti yüzde 51, CHP yüzde 3. 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde AK Parti yüzde 69 CHP yüzde 6 oranında oy almıştır. Bunu hangi matematik hesabıyla yaparlarsa yapsınlar, çarpsalar da, bölseler de, toplasalar da, katlarını alsalar da yine yüzde 55 etmez.

CHP İstanbul İl Başkanı'nın Alevi kardeşlerimizin oylarını kendi ceplerindeymiş gibi göstermesi de Alevi vatandaşlarımıza ve seçmenlere yapılan bir haksızlıktır. Aşkale ilçemizdeki oy oranlarından da anlaşılacağı gibi hem genel seçimlerde, hem de yerel seçimlerde alevi kardeşlerimiz AK Parti'yi tercih etmişlerdir. AK Parti olarak insanlarımızın inanç ve değerleri doğrultusunda hür ve özgür yaşamaları kurulduğumuz günden itibaren savunduğumuz ve dile getirdiğimiz bir düşüncedir. CHP'nin son haftalarda yaptığı başörtüsü açılımını demokrasi adına olumlu buluyoruz. İnşallah CHP bu tutumunda ve açılımında samimidir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 17:28:46
Güncelleme :24 Kasım 2008 Pazartesi 17:33:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?