7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Tango kursu ilgi görüyor

ERZURUM'DA TANGO KURSUNA YOĞUN İLGİ

Erzurum'da açılan Tango kursu kent halkından büyük ilgi görüyor. Eğitmenler gözetiminde Latin dansları yapan kadınlı erkekli partnerler dans ederek eğlenirken talep üzerine 'Milonga Gecesi' düzenlendi.

Doğu'da gelişim ve değişime öncülük eden kentlerin başında gelen Erzurum'da açılan Dans Spor Kulübü yöre halkının büyük ilgisi ile karşılandı. İşlettiği spor kulübünde 1.5 ay önce Tango kursu açan Türkiye Dans Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Sezai Yılmaz, şimdi yöredeki vatandaşlara Latin dansları öğretiyor. Tango kursu açıldığını öğrenen Erzurumlular adeta kursa akın etti. Yılmaz, bugüne kadar 60 çiftin tango öğrendiğini, öğrenenlerin çoğunluğunun memur ve öğrenci gibi elit tabakadan oluştuğunu,

amaçlarının modern dansları tüm vatandaşların beğenisine sunmak olduğunu kaydetti.

Gelenek ve göreneklerin yaygın olduğu bölgede tüm tabuları yıkarak yöre halkının hiç alışık olmadığı dansları yapan gençlerin yeni nesillere de öncülük ettiğini ifade eden Yılmaz bu kapsamda Tutku Bowling Salonu'nda 'Milango Gecesi' düzenledi.

Gecede çiftler piste tango rüzgarı estirerek gönüllerince eğlendi. Erzurum Dans Spor Kulübü Başkan yardımcısı ve Devlet Tiyatroları sanatçısı Mehmet Yıldız, "Merkezimizde tango dışında, çaça, rock, salsa, halk oyunları, modern dans ve spor çalışmaları yapmaktayız. Vatandaşlar en büyük ilgiyi tangoya gösteriyor. Kursu açarken bu kadar büyük bir ilgi ile karşılaşacağımızı düşünmüyorduk. Her gün onlarca kişi kayıt yaptırmak için geliyor. Amacımız tangoyu tüm bölgeye yaymaktır. Kuracağımız tango gösteri ekibi ile etkinliklerde gösteri yapacağız" dedi.

ERZURUM'DA TANGO KURSUNA YOĞUN İLGİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 10:27:01
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 10:47:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?