4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Tarihi Han kurtarıldı

Erzurum’un tarihi değerlerinden olan Hacılar Hanı kurtarıldı. Yakutiye Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla tarihi han eski canlı günlerine geri döndürüldü.


Yakutiye ilçesi Ayazpaşa Mahallesinde bulunan bir zamanlar önemli bir ticaret merkezi olan Hacılar Hanı ilgisizlik yüzünden adeta harabeye dönmüştü. Tarihi hanı yeniden eski canlı günlerine kavuşturmak için proje hazırlayan Yakutiye Belediyesi, kısa sürede çalışmasını tamamladı. Hanın iç tarafında yapılan peyzaj ve çevre düzenlemesi ile harabe durumdan kurtarılan tarihi han yöre esnafının da ilgi odağı haline geldi. Han içinde yapılan karo-bordür ve yeşillendirme çalışmaları ile adeta çehresi değişen Hacılar Hanı’nda faaliyetini sürdüren esnaf, Belediye Başkanı Ali Korkut’a çalışması için teşekkür ettiler.


Han esnafı, “Yıllardır gelen yönetimler maalesef bu tarihi hana ilgisiz kaldılar. Ama yeni belediye başkanı Ali Korkut’un göstermiş olduğu ilgi bizleri oldukça memnun etti. Hem tarihi han kurtarıldı hem de Hacılar Hanı eski hareketli günlerine dönmeye başladı.”dediler.

iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 16:40:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?