7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Tarihi Medrese'de yıl sonu sergisi

Erzurum’da Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan Kültür, Sanat ve Eğitim işbirliği protokolü kapsamında düzenlenen "Yıl Sonu Sergisi", tarihi Çifte Minareli Medrese’de açıldı.

Folklor gösterisiyle başlayan sergi açılışında bir konuşma yapan Halk Eğitim Müdürü Müslüm Çağlar, son 1 yıl içerisinde müdüriyet bünyesinde 346 ayrı kurs açıldığını, bu kurslara, 4 bin 974’ü kadın, 4 bin 368’i de erkek olmak üzere toplam 9 bin 342 kursiyerin katıldığını söyledi.
Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak ise, değişik branşlarda açılan kurslarla insanların eğitildiğini, insanlara bilgi ve beceri kazandırıldığını ifade etti.

60 yaşındaki en yaşlı kursiyer Nihal Yılmaz’ın kurdeleyi kesmesiyle yapılan açılışta, Erzurum Halk Eğitim Merkezi usta öğreticilerinin okul ve derneklerde görevli usta öğreticileri nezaretinde geçen yıldan bu yana düzenlenen el işi, boya, nakış kurslarında üretilen el emeği göz nuru eserler görücüye çıktı.

Sergide, 2 bine yakın parça el işi eser ile Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi’nin ahşap folyo çalışmalarından oluşan "Erzurum ve tarih" konulu tablolar da yer alıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2005 Perşembe 00:11:10
Güncelleme :9 Haziran 2005 Perşembe 16:50:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?