4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Tarım Fuarı açıldı

Doğu Anadolu Tarım Fuarı düzenlenen törenle açıldı. TCDD İstasyon alanında bugün açılan fuar 24 Haziran tarihine kadar açık kalacak.


Atlas uluslar arası Fuarcılık tarafından organize edilen fuara yerli ve yabancı 100 firma katılıyor. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen fuarda tarım sektörüne yönelik işletmeler ürünlerini ve üretimlerine sergiliyorlar.
Fuarın açılış töreninde konuşan Atlas Fuarcılık Genel Müdürü Fevzi Atasagun, günümüzde tarımdaki gelişmelerin en iyi takip edildiği yerlerin tarım fuarları olduğunu belirterek, “Ülkemizde yapılan tarım fuarları, tarımdaki yeni gelişmeleri üreticimize sunarak teknoloji üretenler ile kullananlar arasında bir köprü görevi görmektedir. Bu amaçlar doğrultusunda bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Erzurum Doğu Anadolu tarım Fuarına yaklaşık 100 yerli ve yabancı firma iştirak etmektedir. Fuarımızın amacı tarım ve hayvancılığın daha iyi seviyelere gelmesi, yaygınlaştırılması ve tarımla uğraşan çiftçilerimizin ve hayvancılık sektörünün sektördeki gelişmeleri makine ve teçhizatları yakından takip etmelerini sağlamaktır” diye konuştu.


Açılış konuşmalarının ardından Vali Vekili Nurullah Aktaş ve diğer protokol mensuplarınca fuarın açılış kurdelesi kesildi.
Fuardaki stantları tek tem gezen protokol, tarım ve hayvancılık sektöründeki son gelişmelerle ilgili stant görevlilerinden bilgiler aldı.


KAYISI DÖNERİ İLGİ GÖRDÜ
Fuarda açtıkları stantta davetlilere kayısı döneri ikram eden Acar Kaysı yetkilileri, farklı ürünleriyle fuarı gezenlerin ilgi odağı haline geldi. Acar Kayısı yetkilisi Mehmet Acar, kayısı dönerinin yeni bir ürün olduğunu ve Erzurum fuarında bu ürünlerini halkla tanıştırdıklarını dile getirdi.


FUARDA KAN BAĞIŞI KAMPANYASI
Bu arada fuar alanı içerisinde Kızılay tarafından oluşturulan stantta davetlilerden kan bağışı talebinde bulunuldu. Fuarı gezen vatandaşlar oluşturulan stantta kan bağışında bulunarak Kızılay’a destek oldular.
Fuarın gündüz 10.00 ile gece 21.00 arasında halka açık olacağı bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 15:26:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?