26
Mayıs
2024
Pazar
ERZURUM

Tedavi olabilmek için yardım bekliyor

Erzurum'un Ilıca ilçesinde yaşayan behçet hastası İsmail Elkaz, tedavi olabilmek için devletten ve yardımsever vatandaşlardan destek bekliyor. 

Ilıca'nın İstasyon Mahallesi'nde oturan ve önceki gün evi yanarak oturulmaz hale gelen 18 yıllık behçet hastası olan memur İsmail Elkaz (37), çaresizlik içerisinde kaldı. 

Hastalığı sebebiyle günde 102 adet değişik ilaç kullandığını söyleyen İsmail Elkaz, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde çalıştığını belirterek, "Bu hastalıktan kurtulmam için Manisa’daki Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne gitmem gerekiyor. 

Sevkimi yaptırdım ama maddi gücüm yok . Eğer devlet bana biraz maddi destek verirse, tedavimi yaptırabilirim. Yaklaşık 20 bin YTL kredi kartı borcum var. Maaşım da hacizli. 750 ytl maaşımdan ancak 200 ytl’si bana kalıyor. Bu ay da ilaç kesintileri sebebiyle 10 ytl kaldı.

 Ev yandığı için 4 çocuğum eşim , Aşkale’de ailesinin evine döndü. Çocuklar okullarından oldu. Devletten ve hayırseverlerden bana yardımcı olmalarını istiyorum. Evdeki gıda malzemelerini çevreden ve resmi görevliler alıyor. " dedi.
Zor durumda kaldığı için böbreğini satışa çıkardığını anlatan Elkaz, böbreğini 20 bin ytl’ye satacağını ifade etti.
İha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2007 Pazar 13:46:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?