4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Tefecilere polis darbesi

ERZURUM'DA TEFECİ OPERASYONU

Erzurum'da tefecilik yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 8 kişi adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgilere göre, Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerince yapılan çalışmada, tefecilik yaptıkları ileri sürülen 8 kişi eş zamanlı yapılan operasyonlar sonucu yakalandı.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nce Z.B., ve F.A., isimli şahısların organizatörlüğünde tefecilik yapıldığını tespit edilerek Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde planlı soruşturma başlatıldı.

Yürütülen planlı soruşturma ile ilgili olarak KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince tefecilik mağduru kişilerin ifadeleri doğrultusunda soruşturma derinleştirilerek iddiaya göre Z.B., ve F.A. isimli şahısların liderliğinde Z.B., M.A., İ.A., K.A., C.A., ve M.S.S. isimli şahısların da örgütlü bir şekilde tefecilik yaptıkları, alacakları olan paralara aşırı faiz uyguladıkları, mağdur vatandaşlardan bu paraları ödeyememeleri ile üzerlerine olan gayri menkulleri şüphelilerin üzerine devretme yoluna gittikleri, ancak yine de borçlarını ödeyemeyip, senetlerini alamadıkları, şüphelilerin bunun üzerine müştekileri tehdit ettikleri, ayrıca silahla tehdit ve adam yaralamaya azmettirdikleri tespit edildi.

Suçun delillerini elde edebilmek ve örgütün deşifre edilmesi amacıyla 27 Ekim 2009 günü gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon neticesinde aralarında Z.B., ve F.A., isimli organizatörlerin de bulunduğu 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmış, bu şüphelilerin ikametlerinde; çok sayıda çek ve senet, not kağıdı, ajanda ve not defterlerinden oluşan dokümanlar, banka ve PTT işlemlerine ait makbuzlar,151 adet hayvan pasaportu, başka şahıslara ait nüfus cüzdanı fotokopileri, satış sözleşmeleri, 37 adet tapu senetleri aslı ve fotokopileri, icra belgeleri ve vekaletnameler, çeşitli araçlara ait ruhsat fotokopileri, şüpheli M.S.S. isimli şahsın ikametinden 1 adet ruhsatsız 9 mm çapında tabanca ve bu tabancaya ait bir adet boş şarjör elde geçirildi.

Emniyette sorgulanan 8 şüpheli bugün öğle saatlerinde "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Örgütün Faaliyetleri Çerçevesinde Tefecilik Yapmak, Tehdit ve 6136 SKM" suçlarından adliyeye sevk edildi.

ERZURUM'DA TEFECİ OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 14:52:01
Güncelleme :30 Ekim 2009 Cuma 18:02:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?