8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Tekel işçilerine destek

TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK AÇIKLAMASI

İşçi ve kamu çalışanları konfederasyonları TÜRK-İŞ, DİSK, KAMU-SEN ve KESK temsilcileri Tekel işçilerine destek için Havuzbaşı’ndaki Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını Türk-İş 9. Bölge Temsilcisi Orhan Gözgeç yaptı. 20 Şubat tarihini Tekel işçileri dayanışma gücü olarak ilan ettiklerini bildiren Gözgeç, açıklama sonrası temsilcilerin tekel işçilerine destek vermek üzere Ankara’ya hareket edeceğini bildirdi.

21 Şubat Pazar günü Ankara’da kitlesel basın açıklaması yapılacağını anlatan Türk-İş Temsilcisi Gözgeç, “Tekel işçilerinin haklı ve meşru mücadelesine bir müdahale olması halinde anında tüm illerimizde yapılacak eylemlerle cevap verilecektir” dedi.

Tekel yaprak tütün işçilerinin her türlü baskıya rağmen başlattığı eylemlerini 66 gündür devam ettirdiğini belirten Gözgeç, “66 gündür kar kış demediler. Hastalık yoksunluk demediler. Rahat bir yatak demediler. Ailelerinden uzakta mücadelelerini sürdürdüler. Polis şiddet uyguladı. Biber gazıyla, copla, tazyikli suyla Ankara ayazında onları havuza sürdü. Bayındır Sokak’a hapsetti. Kendilerinin aksine onları bağırlarına basmaya hazırlananlara bile buluşmasını engelledi. En temel demokratik haklara kör ve sağır kaldı. Emekçi olarak yıllarca ürettiklerinin karşılığında paçavra muamelesi görmeye isyan ettiler” dedi.

Gözgeç, açıklamasında ayrıca şunları kaydetti; “Tüm toplumun desteğini alan, yıllardır özlem duyulan bir sınıf mücadelesini her türlü özveriyle sürdüren Tekel işçisive sendikasını gerçek dışı karalamalarla yıpratamayacaklar. Bizim mücadelemiz, ekmeğimizin, aşımızın, çocuklarımızın geleceğinin mücadelesi, yani mevcut haklarımızın korunması mücadelesidir.”

TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK AÇIKLAMASI
TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK AÇIKLAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 13:29:04
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 13:56:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?