4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Tekman'da kurtuluş töreni

Erzurum’un Tekman İlçesi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferinin 94. yıldönümü etkinlikleri ile birlikte düzenlenen törenlere halk yoğun ilgi gösterdi.

Sabah ilçe hükümet konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan etkinliklere daha sonra Tekman Belediyesi önünde devam edildi. Törenlere Tekman Kaymakamı Murat Güven, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Enver İnce, AK Parti Erzurum Milletvekili Sadrettin Aydın, Belediye Başkanı Yakup Doğan ve vatandaşlar katıldı.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından konuşan Belediye Başkanı Yakup Doğan, ''Ermeniler bu topraklarda katliam yaptığı zaman özellikle bu bölgede yaşayan insanları katlettiler. Yapılan katliamda Türk, Kürt, Laz hiç bir ırk ve sınıf ayrımı yapmamaksızın katliamlar yapıldı. Bu katliamda yaşlı genç hatta kundaktaki bebekler süngüden geçirildi. Allah bu günleri bize yeniden yaşatmasın” dedi.

Düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından Yakutiye Belediyesi Mehter ekibi bir konser verdi. Tören sonunda törene katılan protokol mensupları ile vatandaşlar davul zurna eşliğinde kol kola halay çekti.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 19:19:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?