7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Tekman’ı sel ve fırtına vurdu

TEKMAN’I SEL VE FIRTINA VURDU

Erzurum’un Tekman İlçesi’nde etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. İlçeye bağlı çok sayıda köyde elektrik direkleri devrilirken, Topraktepe köyünün kullandığı köprü kullanılamaz hale geldi.

Tekman ilçesinde 3 gündür itkili olan fırtına ve sağanak yağış hayatı felce uğrattı. Deler köyünde elektrik direklerinin büyük bir çoğunluğu yıkılırken, Toptepe köyü girişinde bulunan köprü sel suları altında kaldı. Bingöl dağlarındaki karlarında erimesiyle yaşanan sel vatandaşlara zor anlar yaşattı. Binlerce dönüm tarım arazisinin sular altında kaldığı köylerde vatandaşlar ulaşımda sorunlar yaşadı.

Topraktepe köyünde evinin çatısı uçan Kutbettin Lökeşe, dün gece yarısı yaşana yoğun fırtınada evinin çatısının uçtuğunu belirterek, “Büyük bir gürültü ile uyandı. Dışarı çıktığımızda çatı uçmuştu. Fırtına ile birlikte etkili olan sel hayatı durma noktasına getirdi” diye konuştu.

İlçede bozulan yollar ve köprülerde oluşan hasar nedeniyle ulaşım güçlükle yapılabilirken, çok sayıda köye elektrik verilemiyor.

TEKMAN’I SEL VE FIRTINA VURDU
TEKMAN’I SEL VE FIRTINA VURDU
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 16:06:05
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 16:15:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?