7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Tekmeler bölge için kalktı

TEKMELER BÖLGE İÇİN KALKTI

Karate Federasyonu Faaliyet Programında yer alan 21 Yaş Altı Ümitler ve Gençler Bölge Seçmeleri dün Yakutiye Spor Salonu’nda yapıldı. Müsabakalarda sporcular bölgede ilk sırayı almak için kıyasıya kapıştı.

Karatecilerin Erzurum’daki mücadeleleri nefesleri kesti. Yedinci Bölge Karate Seçmeleri dün Yakutiye Spor Salonu’nda yapıldı. Karate Federasyonu Faaliyet Programında yer alan 21 Yaşaltı Ümitler ve Gençler Bölge Seçme Müsabakaları Karate Bölge Temsilcisi Ahmet Çelebi nezaretinde gerçekleşti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Şube Müdürü Hüdaverdi Uğur, Yakutiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Suat Yılmaz ve çok sayıda spor severin izlediği karate müsabakaları kıran kırana geçti. Karateciler, birinci olabilmek için kıyasıya mücadele ederken, tekmeler havada uçuştu. Erzurum, Van, Iğdır ve Bayburt’tan 80 dolayında sporcu kata ve kumite müsabakalarına çıkarken, minikler ve yıldızlar kategorisinde de teşvik müsabakaları yapıldı.

KARATE’DE ERZURUM RÜZGARI

Bölge Temsilcisi Ahmet Çelebi, 7. Bölge Organizasyon Kurulu Başkanı Yusuf Çiftçi ve 7. Bölge Hakem Kurulu Başkanı İdris Gürbüz yönetiminde yapılan Bölge Seçmeleri Karate Müsabakalarında Ümit erkekler Katada Engin Yiğit (Iğdır), Ümit Bayan Katada Şehriban Algan (Erzurum) birinci oldu. Genç erkekler kata müsabakalarında Serdar Bingöl (Erzurum) birinci olurken, Serhat Bingöl (Erzurum) ikinci oldu. Genç bayanlar kata da Münife Duman (Van) birinci olurken, Nilüfer Yiğit (Iğdır) ikinciliği elde etti.

Ümit bayanlar kumite müsabakalarında 47 kiloda Iğdır’dan Sevilay Kaplan birinci olurken, Erkekler 52 kilo kumite müsabakalarında Sadık Akbulut (Erzurum), Abdurrahim Gürbüz (Bayburt), Kadir Şık (Erzurum) ilk üçü sırayı oluşturdular. Ümit bayanlar 54 kilo kumite müsabakalarında Ayşenur Gürbüz(Bayburt) birinci olurken. Şehriban Algan (Erzurum) ikinci oldu.

57 kilo erkekler kumite müsabakalarında Ahmet Kurt (Bayburt), Serhat Yılmazoğlu (Bayburt) ilk ikiyi paylaştılar.

Ümitler 63 kilo müsabakalarında Bayburt’tan Muhammet Katılmış birinci olurken, genç bayanlar 53 kilo kumite müsabakalarında Iğdır’dan Nilüfer Yiğit birinciliği kazandı.

Genç erkekler 55 kilo kumite karşılaşmalarında Mustafa Çetin (Erzurum) birinci olurken, Serhat Bingöl (Erzurum) ikinci oldu. Ümit erkekler 70 kiloda Adem Kostik (Bayburt) birinci olurken, Veyis Algan (Erzurum) ikinciliği elde etti.

Ümit erkekler artı 70 kiloda Bayburt’tan Emre Bayram birinci olurken, Iğdır’dan İbrahim Önoğul ikinci oldu.

Genç bayanlar kumite müsabakalarında 68 kiloda Burhan Paçal(Van), Muhammet Atlas (Van) ilk iki sırayı paylaştılar.

Genç erkekler 61 kiloda Erzurum’dan Enes Kaya birinci sırada yer alırken, Bayburt’tan Mustafa Şahin ikinci, Erzurum’dan Fatih Yıldız üçüncülüğü elde ettiler.

21 Yaş altı bayanlar kumite maçlarında 53 kiloda Erzurum’dan Aydan Akbulut birinci olurken, erkeklerde Burak Akbulut (Erzurum) birinci oldu. Van’dan Nihat Acar ikinci, Iğdır’dan Rıza Ayaztekin üçüncü oldu.

21 yaş altı erkekler kumitede 78 kiloda Necati Pınarbaşı birinciliği kazandı. Genç erkekler kumite 76 kilo müsabakalarında Erzurum’dan Selim Topaloğlu birinci olurken, Van’dan Mehmet Kıran ikinci oldu.

Dün yapılan müsabakalardan sonra dereceye giren sporculara madalyaları verildi.

Minik sporcuların müsabakaları da nefesleri kesti. Karate 7. Bölge Temsilcisi Ahmet Çelebi, “Ümitler ve Gençler Bölge Seçme müsabakalarının yanı sıra minikler ve yıldızlar da teşvik müsabakaları yaptık. Müsabakalarımızı izleyenlere, bize moral veren Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Fatih Çintimar’a teşekkür ediyoruz. İnanıyorum ki, bugün bu salona gelen spor severler çok güzel karate müsabakaları izlediler” diye konuştu.

TEKMELER BÖLGE İÇİN KALKTI
TEKMELER BÖLGE İÇİN KALKTI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2010 Pazartesi 16:10:04
Güncelleme :13 Aralık 2010 Pazartesi 16:17:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?