9
Mayıs
2024
Perşembe
ERZURUM

TEMA Fransız mallarını rafdan indirdi

Sözde Ermeni soykırım iddialarını inkar edenlerin hapis ve para cezasıyla cezalandırılmasını öngören kanun teklifinin Fransa Parlamentosu'ndan geçmesinin ardından, yurt genelinde başlatılan tepki ve protestolar devam ediyor. 

Erzurum'un önemli alışveriş merkezlerinden olan TEMA Mağazaları, Fransız mallarının satılmasını protesto için Fransız ürünlerini raflardan kaldırdı. 

Erzurum ve bölge illerde 24 şubesi bulunan TEMA Mağazaları'nda alınan kararın ardından raflarda satışa sunulan beyaz eşyadan kozmetiğe, gıdadan giyim sektörüne bütün Fransız malları toplandı. Tema Mağazaları Finans Müdürü Fatih Koçak, Fransa'nın tarihi şerefle dolu Türk milletine karşı aldığı böylesi bir kararın kabul edilemez olduğunu belirterek, "Türkiye hakkında hiçbir ülkenin böylesine bir karar alması haddi değildir. Biz de Erzurum'da Fransa'nın kararını protesto etmek için Fransa ürünlerini mağazalarımızda satmama kararı aldık. Mutfak gereçlerinden kozmetiğe, gıdadan giyime bütün Fransız mallarını mağazamızdan toplattık. Bu eylem müşterilerimiz tarafından da olumlu olarak karşılandı. Bundan böyle burada Fransız ürünlerini satmayacağız" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2006 Pazartesi 17:37:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sebahattin kurt IP: 212.175.112.xxx Tarih : 26.10.2006 16:32:39
TEMA'yada bu yakışır.Ama bizler beklerdik ki Migros ta aynı duyarlılıkta bulunsun. İnşallah onlarda birgün uyanırlarda aynı duyarlılıkta bulunurlar.saygılarımla........