4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Temayül bitti sıra tanıtımda

TEMAYÜL BİTTİ SIRA TANITIMDA

12 Haziran’daki genel seçimlerde en fazla başvurunun yapıldığı Ak Parti’de önseçimin ardından 120 aday adayı tanıtım çalışmalarına başladı.

Haftasonu Ak Parti tarafından gerçekleştirilen tanıtım ve temayül yoklamasının ardından, sonuçlar genel merkeze gönderildi. Ancak aday adayları arasındaki yarış henüz bitmedi. AK Parti Genel Merkezi’nde MKYK üyelerinden oluşacak altı komisyon 25 - 31 Mart tarihleri arasında aday adaylarıyla yüz yüze görüşme yaptıktan sonra ilk elemenin ardından Genel Başkan Yardımcıları’ndan oluşan ara komisyon devreye girecek. Bu komisyondan da geçen aday adayları için kentte yapılacak anketlerle, halkın bu isimler hakkındaki görüşü belirlenecek. Başbakan Erdoğan’ın başkanlığındaki komisyon tarafından son şekli verilecek liste, 11 Nisan’da Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edecek.

Temayül yoklaması öncesi parti delege ve üyelerini yakın markaja alan 120 aday adayı, bundan sonra da çalışma ve tanıtım faaliyetlerini aralıksız sürdürecek. AK Parti genel merkezini de boş bırakmayacak olan aday adayları, kentte yapılacak anketlerde 6 kişilik listeye girebilmek vatandaşların kapısını aşındırmak zorunda kalacak.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2011 Salı 14:25:01
Güncelleme :22 Mart 2011 Salı 14:35:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?