4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Terasa çıkıp yardım istediler

Erzurum'da otelin teras katına çıkarak, fuhuş yaptırıldıkları için yardım istedikleri ileri sürülen iki kadın polisin düzenlediği operasyonla kurtarıldı.


Erzurum'da bir otelde meydana gelen olayda, otelin teras katında Gürcistan uyruklu iki kadın ile bir erkek şahsın bağrışmaları yoldan geçen vatandaşların dikkatini çekti.

Daha sonra kadınların bağrışmaları ve yardım istemeleri üzerine vatandaşlar tarafından durum polise bildirildi. Bunun üzerine otele yönelik fuhuş operasyonu düzenleyen Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Masası ekipleri, otelin çatı katında bulunan zula tabir edilen gizli bölümde iki kadını buldu. Kadınlara para karşılığı fuhuş
yaptırdıkları iddia edilen otel işletmecisi ile Azerbaycan uyruklu olup sonradan Türk vatandaşlığına geçen bir kadın, "Fuhuş yaptırmak, yer temininde bulunmak ve zorla alıkoymak" suçu iddiasıyla göz altına alındı.


Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen Gürcistan uyruklu iki kadının çocuk bakıcılığı yapmaları vaadiyle Türkiye getirildikleri daha sonra otelde fuhuş yapmaya zorlandıkları ileri sürüldü.


Öte yandan kadınların Türkiye'ye çocuk bakıcılığı yapmak için gelmeleri dolayısıyla yanlarında getirdikleri bavullar dolusu çocuk eşyaları da sivil polis otosunun bagajına konulurken dikkat çekti.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 11:50:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?