4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Terhisine bir ay kala şehit oldu

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri'ne bağlı 39'uncu Mekanize Piyade Tümeni'nde yıldırım düşmesi sonucu şehit olan Piyade Er Saim Kırmaş, memleketi Erzurum'da düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri'ne bağlı 39'uncu Mekanize Piyade Tümeni 49'uncu Piyade Alayı 4'üncü Piyade Taburu 11'inci Piyade Bölüğü'nde vatani görevini yapan 88/3 tertip piyade er Saim Kırmaş, bir arkadaşı ile birlikte 20 Eylül gecesi nöbet tuttukları sırada yıldırım düşmesi sonucu ağır yaralandı. Silah arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılan Kırmaş ve arkadaşı yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Memleketi Erzurum'a gönderilen şehit piyade er Saim Kırmaş için bugün Mareşal Fevzi Çakmak Asker Hastanesi'nde tören düzenlendi.

Vali Sami Bulut, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, daire müdürleri ve şehit ailesinin katıldığı törende şehit piyade er Saim Kırmaş'ın özgeçmişi okundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından silah arkadaşları tarafından omuzlara alınan şehit piyade er Kırmaş'ın cenazesi ambulansa konuldu.

Vali Sami Bulut, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, acılı baba Bayram Kırmaş'a başsağlığı dileğinde bulundular. Törene katılan anne Kürtçe ağıtlar yakarak terhisine bir ay kala bayram gününde şehit olan oğlunun ardından gözyaşı döktü.

Şehit piyade er Saim Kırmaş'ın cenazesi doğum yeri olan Horasan ilçesine bağlı Pirhasan köyünde toprağa verildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2009 Salı 12:47:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?