8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

'Terörle Mücadele' konferansı

Okullarda öğrencilerin eğitim öğretim dönemlerinde yasa dışı örgütlerin tuzaklarına düşmemeleri için Erzurum Emniyet Müdürlüğü tarafından Milli Eğitim müfettiş ve rehber öğretmenlere yönelik “Terörle Topyekün Mücadele” konulu bir konferans verildi. 

Erzurum Lisesi Kültür Merkezi'nde yapılan konferansta katılımcılara ilgi uyandıran sunu ve video filmler gösterilerek ciddiyeti üzerinde duruldu. 

Açılış konuşmasını yapan Erzurum Vali Yardımcısı Mustafa Dalkılıç, terörün herhangi bir ülkede kendi kendine ortaya çıkan bir olgu olmadığını ve kökeninde değişik sebeplerinin yattığını belirtti. Dalkılıç “Terörü ortaya çıkaran sebepleri iyi tespit eder, çözüm bulursak önüne geçmiş oluruz. Terörle mücadele çok kolay ve çok ucuz bir olay değildir. Hepimiz çocuklarımızın ve toplumumuzun vicdanı hür, fikri hür olması kanaatindeyiz. Hepimiz çağdaş dünyamızın en önemli değerlerinden olan düşünce özgürlüğünden yanayız. Ancak özgürlüklerinde istismar edilebildiğini görmekteyiz. Ülkemizdeki terör sorunu sivil bir anlayışla çözülmesi gereken bir sorundur. Siviller içerisinde eğitimcilerimiz eğitici sıfatlarıyla önemli bir fonksiyon icra etmektedirler. Bu çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkacak, onları en iyi şekilde eğitip, topluma faydalı birer birey haline getirecek kişiler eğitimcilerimizdir” dedi. 

Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdür Yardımcısı Hakkı Akçalı da yıllarca insanların sağ-sol, Türk-Kürt, Laik-Antilaik diye kamplara bölündüğünü belirterek terörün dış destekli olduğuna vurgu yaptı. Gençlerin örgütlere katılma aşaması hakkında da bilgiler veren Akçalı “Toplumun bilgisiz ve bilinçsiz olması terör faaliyetlerini arttırıcı unsur olmaktadır. Terörün tanımı ülkelere göre değişmektedir. Bu güne kadar tam 109 ayrı terör tanımı yapılmıştır. Bir ülkeye göre terör olan unsur bir başka ülkeye göre kurtuluş mücadelesi olarak adlandırılabiliyor. Türkiye’de stratejik önemi, enerji kaynaklarının geçiş noktasında olması, coğrafik ve tarihi nedenlerden dolayı terörün hedefi durumundadır. Terörün kaderimiz olmaması için topyekün mücadele etmemiz gerekir. Aksi takdirde terör kaderimiz olur” diye konuştu. 

Akçalı’nın sunumunun ardından katılımcılara Erzurum Emniyet Müdürlüğü tarafından bu yıl çekilen “Yaşamak” adlı film gösterildi.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 18:22:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?