4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Tesislerde fare şoku!

Erzurum'da, 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları (UNIVERSİADE) için 57 milyon lirayı aşkın maliyetle yapılan kayakla atlama tesislerinde sürekli bozulan fünikülerin altından kemirgen fareler çıktı.

Palandöken ilçesi sınırlarındaki Kiremitlik Tepe'deki kayakla atlama tesislerinde yer alan kulelerin yanına yapılan füniküler, kış oyunlarının başlamasına sayılı günler kala denemeye alındı. Ancak, yeni teknolojiye uygun yapılan fünikülerin, sistemde hiçbir sorun görünmemesine karşın sürekli arıza yapması endişeye neden oldu.

Yaklaşık 600 trilyon lira harcanan ve Cumhuriyet tarihinin tek bir organizasyon için en büyük spor yatırımı olan tesislerde sorun çıkması, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) yetkililerini harekete geçirdi. Kulelerdeki sorunun giderilmesi için yapımcı firma ile bütün ilgililer seferber oldu.

Bütün teknik detaylar incelenmesine karşın ilk günlerde arızanın nedeninin tespit edilememesi endişeyi artırırken, daha sonra kablolardaki tahribat fark edildi. Böylece, eksi 22 dereceyi bulan Erzurum gecelerinde kendilerine sıcak yuva arayan farelerin, füniküler sistemini çalıştıran bağlantı kablolarının bulunduğu yeri mesken tuttuğu anlaşıldı. Farelere karşı önlem alınmasının ardından sistem aksaksız çalışmaya başladı.

Erzurum'da 27 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında yapılacak oyunlar öncesinde kar yağışı yetersiz kalınca, 'Türk usulü' pratik çözümler devreye girmiş, pistinin tümsekleri 'saman'dan yapılmıştı. Bu kez farelere karşı önlem alan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, tüm kabloları fare zehriyle sardı. Fünikülerin tıkır tıkır işlediğini söyleyen yetkililer 'Sonunda çözüm bulduk, çok rahatladık' dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2011 Cumartesi 13:55:41
Güncelleme :22 Ocak 2011 Cumartesi 13:56:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?