6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Teşvikte hayal kırıklığı

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Muammer Cindilli, 5084 sayılı Teşvik Yasası uygulamasında büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi.

Teşvik kapsamındaki il sayısının 49’a çıkmasının en büyük yanlışlardan biri olduğunu savunan ETSO Başkanı Muammer Cindilli, "Erzurum’da şimdiye kadar teşvik kapsamında hiçbir yatırım gerçekleşmezken, il sayısının 49’a çıkmasıyla doğu ve batı arasındaki kalkınmışlık farkı iyice göz ardı edilmiş oldu" dedi.

Yatırımcının teşvik yasasındaki revizyonu büyük umutlarla beklediğini ancak istenilen gelişmelerin yaşanmadığını belirten Cindilli, "Teşvik kapsamından batıdaki iller daha fazla yararlanıyor. Yasadan yararlanacak işyerlerindeki işçi sayısı 30’la sınırlandırıldı. Bu durum haksız rekabeti artıracak nitelik taşıyor. Bizim talebimiz Erzurum’un kalkınması adına sektörel ve mahalli teşvik uygulamasının yapılmasıdır. Sektörel teşvik sektörlerin sorunlarına çözüm üreterek, ekonominin genelinde bir iyileşme sağlayabilir. Mahalli teşvik uygulaması da yine kentlerin öncelikli sektörlerinin sorunlarına çözüm üretmek ve destek vermekle gerçekleştirilebilir. Maalesef, revizyon talebimiz beklentilerimize cevap vermedi ve bu alanda bir hayal kırıklığı yaşandı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2005 Cuma 15:27:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?