6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

'Tezyinatımız Estetiğimiz’ sergisi

Atatürk Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Tezhip Ana Sanat Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Celaleddin Karadaş, ‘Tezyinatımız Estetiğimiz’ sergisiyle milletin kültürel ve estetik anlayışını ortaya çıkarmaya çalıştığını söyledi. 

Tezhip Ana Sanat Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Celaleddin Karadaş, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Sergisi Salonu’nda ‘Tezyinatımız Estetiğimiz’ konulu sergi açtı. Öğretim üyeleri ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdikleri sergide çok sayıda eser görücüye çıkarıldı. Orta Asya, Anadolu, Balkanlar ve Avrupa müzelerindeki eski Türk eserlerine sergisine yansıtan Karadaş, “Bu serginin alt yapısını oluşturmak çok uzun zaman aldı. Farklı ülkelerdeki müzeleri gezerek Türk estetiğini inceledim. Taşınabilir ve taşınamayan eserleri yansıtan bir çalışma yaptım. Türk’lerin bezeme anlayışını ortaya koyan ve kullandığımız bütün objelere sanat anlamı katan bir süsleme sergisi açtım.” dedi. 

Uzun bir süre sergisinin alt yapısını oluşturmaya çalıştığını ve eserlerini bir aylık bir sürede yaptığını belirten Karadaş, malzeme olarak altın. Sulu boya, guaj boya kullanarak, tezhip, hat, cilt, minyatür, sedef kakma kullandığını bildirdi. Sergi 22 Kasım Cumartesi gününe kadar gezilebilecek.

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 09:51:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?