4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

TGB üyesi gençler Erzurum'a alınmadı

TGB ÜYESİ GENÇLER ERZURUM'A ALINMADI

Ankara'da Mülkiyeliler Birliği ve Eğitim-Sen tarafından Erzurum'a "Gerçek temsilciler Kolektiflerdir" diyerek yola çıkan bir grup üniversite öğrencisi Erzurum il sınırında emniyet güçleri tarafından durduruldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın protesto ihtimali sebebiyle Erzurum'a aldığı öğrenci buluşmasına katılmak için yola çıkan Öğrenci Kolektifi temsilcileri otobüsü, Erzurum il sınırında emniyet güçleri tarafından durduruldu. Başbakan Erdoğan'ın, öğrenci konseyi başkanlarıyla toplantı yapacağı Erzurum şehir merkezine girmek isteyen Kollektif Öğrenci topluluğu ve sonrasında gelen Türkiye Gençlik Birliği'ne üye öğrenciler, 8 uygulama noktasından sonra Erzurum'a 30 kilometre uzaklıkta bulunan dinlenme tesislerinde bekletiliyor.

TGB Genel Başkan Yardımcısı Zafer Tezci yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrencilerle yapacağı toplantıyı protesto etmek için Erzurum'a geldiklerini belirterek, "Biz biliyorsunuz 27 Ocak tarihinde geçtiğimiz temmuz ayı itibari ile belirlenen bir öğrenci buluşması, daha önce Dolmabahçe'de, işte sanatçılarla, yazarlarla ve rektörlerle yapılan buluşmayı buraya taşıdılar. Okulların kapalı olduğu dönemde üniversitelerin tatil olduğu bir dönemde böyle aradan çıkartalım, gençlerin tepkisini

almadan iktidar tarafından bir toplantı yapmaya çalışıldı. Bizde bunu protesto etmek için Türkiye'nin 62 ilinden, 62 üniversitesinden 182 öğrenci ile buraya geldik" şeklinde açıklamada bulundu.

TGB ÜYESİ GENÇLER ERZURUM'A ALINMADI
TGB ÜYESİ GENÇLER ERZURUM'A ALINMADI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2011 Perşembe 15:50:05
Güncelleme :27 Ocak 2011 Perşembe 20:42:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?