19
Mayıs
2024
Pazar
ERZURUM

THK'dan iftarlık kavurma

2006 yılında kurban ve adak kurbanlarının vekalet yoluyla Türk Hava Kurumu'nca(THK) kesilmesi sonucu Et Balık Kurumu'na yaptırılan kavurmalar tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.


Et Balık Kurumu'na yaptırılan 300 kilogram kavurma, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere THK Genel Başkanlığı'nca Türk Hava Kurumu Oltu Şubesi'ne gönderilerek dağıtımı gerçekleştirildi. Kavurma, yarım ve 1 er kilogramlık paketler halinde THK Oltu Şube Başkanı Hulusi Özdemir ve Şube Saymanı Gazi Atmaca tarafından Oltu merkez ve 16 köyde tespit edilen 497 aileye evlerine bizzat gidilmek suretiyle teslim edildi.


Kanunen fitre, zekat ve kurban derisi toplama yetkisinin Türk Hava Kurumu'na ait olduğunu ve toplanan fitre, zekat ve kurban derisi bedellerinin yüzde 50'sinin Oltu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na aktarıldığını kaydedildi.

Atmaca, Türk Hava Kurumu'nun Türk gençliğini havacılığa yönlendirip, yetiştirmekte ve Silahlı Kuvvetler ile sivil havacılığa pilot yetiştirmenin yanı sıra, elindeki mevcut uçakları ile paraşütçü yetiştiriciliği, tarım ürünlerinin havadan ilaçlanması ve orman yangınlarına müdahalede bulunarak hizmetlerini sürdürmekte olduğunu ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2007 Pazartesi 13:32:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?