8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Tiftik papağın ünü yayılıyor

TİFTİK PAPAĞIN ÜNÜ, ERZURUM SINIRLARINI AŞTI

Kış mevsimiyle birlikte satışları da artan tiftik papaklar, bir çok ünlünün de ilk tercihi arasında yer alıyor. Eksi 40 dereceye kadar soğuk geçirmemesi nedeniyle tercih edilen papaklar, 20 ila 60 lira arasında satılıyor.

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte tiftik papak satışlarında önceki yıllara göre yüzde 100 artış yaşanmaya başlandı. Keçi kılından yapılan tiftik papaklara daha çok yerli turistlerin ilgi gösterdiği belirtildi.

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal, 6’ncı Cumhurbaşkanı Kenan Evren, sinema sanatçıları Kadir İnanır, Tarık Akan, ses sanatçısı Aşkın Nur Yengi gibi ünlülerin Erzurum'u ziyaretlerinde satın aldıkları papaklar, bu günlerde turistlerin gözdesi. Kafayı sıcak tutması, yağmur geçirmemesi ve taranması nedeniyle tercih edilen tiftik papaklar, 20 - 60 lira arasında alıcı buluyor. Özellikle yerli turistlerin ilgi gösterdiği ak ve kahverengi papakları ise en çok erkekler tercih ediyor.

Gürcükapı semtinde uzun yıllardır papak ve tiftik ürünleri satan Rahmi Tayga, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte işlerinde canlılığın yaşandığını söyledi. Tayga, müşteri potansiyellerini, kayak ve kış turizmi için Erzurum'a gelen yerli turistlerle çok az sayıda yabancıların oluşturduğunu kaydetti. Sipariş üzerine papak satışı gerçekleştirdiğine de değinen Tayga, özellikle Ankara'daki üst düzey bürokratlardan çok sayıda müşterisi bulunduğunu ifade etti.

Kış aylarında Erzurum'a gelen siyaset, sinema ve ses sanatçılarına da papak sattığını vurgulayan Rahmi Tayga, "Papak satışlarım önceki yıllara göre artış göstermeye başladı. Tiftik papakların su geçirmemesi ve eksi 40 dereceye varan soğukta bile kafayı sıcak tutması nedeniyle tercih ediliyor. Müşterilerimin arasında siyasetten, sanat dünyasına kadar ünlülerin bulunması ise beni ayrıca mutlu ediyor" dedi.

TİFTİK PAPAĞIN ÜNÜ, ERZURUM SINIRLARINI AŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2010 Pazartesi 16:47:02
Güncelleme :20 Aralık 2010 Pazartesi 18:48:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?