8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Tıp Fakültesi mezunlarını uğurladı

TIP FAKÜLTESİ 40 DÖNEM MEZUNLARIN UĞURLADI

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi 2009-2010 yılı 40. Dönem mezunlarını verdi.

Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. S. Selçuk Atamanalp, 1962’de kurulan Tıp Fakültesi’nden 120’si bu yıl olmak üzere bugüne kadar 4 bin 80 doktorun mezun olduğunu söyledi.

Atamanalp, Tıp Fakültesi’nde, 190 öğretim üyesi tarafından eğitimin yürütüldüğünü, Türkçe ve İngilizce bölümü öğrencilerine ek olarak Kafkas Üniversitesi ve Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin de aralarında olduğu bin 100 öğrencinin halen Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitimlerini devam ettirdiklerini anlattı.

“Doktor olmak ve doktor olarak yaşamak yaşamın en zahmetli yollarından biridir” diyen Atamanalp, bir fedakârlık mesleği olan doktorluğun, yaratıcının sanatı olan insan üzerinde icra edilen, zor ve kutsal bir meslek olduğunu ifade etti.

Öğretim üyelerine ve ailelere de seslenen Dekan Atamanalp, şunları kaydetti:

“Mezun ettiğiniz doktorların eğitiminde gösterdiğiniz gayret ve özveri, her türlü takdire şayandır. Emekleriniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Sizlere daha nice doktorlar yetiştirecek uzun ve sağlıklı bir yaşam diliyorum.

Değerli veliler, tıp eğitimi alan çocuklarınız için yaptığınız maddi ve manevi fedakârlıklar her türlü övgüye değer. Şunu bilmelisiniz ki onlar, ömür boyu dua alacağınız kutsal bir yolda yürüyorlar. İnanıyorum ki bu mutluluk bütün zahmetlerinize değecektir.”

Daha sonra konuşan Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz’da, tıp mesleğinin önemine dikkat çekti. Korkmaz, mezun olan doktorlara hitap ederek, kendilerinin mesleklerinde çok başarılı bilim adamları tarafından yüksek bir sorumluluk duygusu içinde yetiştirildiklerini hatırlattı. Korkmaz, “Aldığınız diplomaların sizlere muvaffakiyetler getirmesini diliyorum” temennisinde bulundu.

Dönem birincisinin mezuniyet kütüğüne plaket çakmasının ardından diploma törenine geçildi.

Çok sayıda doktor yakınının da hazır bulunduğu mezuniyet töreninde doktorlara diplomaları Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samih Diyarbakır, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, İl Sağlık Müdür Doç. Dr. Serhat Vançelik, öğretim üyeleri ve diğer yetkililer tarafından verdi.

TIP FAKÜLTESİ 40 DÖNEM MEZUNLARIN UĞURLADI
TIP FAKÜLTESİ 40 DÖNEM MEZUNLARIN UĞURLADI
TIP FAKÜLTESİ 40 DÖNEM MEZUNLARIN UĞURLADI
TIP FAKÜLTESİ 40 DÖNEM MEZUNLARIN UĞURLADI
TIP FAKÜLTESİ 40 DÖNEM MEZUNLARIN UĞURLADI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2010 Salı 09:10:01
Güncelleme :6 Temmuz 2010 Salı 09:15:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?