4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Tiyatro şenliği ödülleri verildi

Erzurum'da düzenlenen Liselerarası Tiyatro Şenliği'nde en iyiler seçildi. Dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Erzurum Devlet Tiyatroları Salonu’nda düzenlenen Liselerarası Tiyatro şenliğine Kazım Karabekir Endüstri Meslek, Ilıca, Horasan, Horasan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, Horasan Anadolu, Aşkale Endüstri Meslek, Nevzat Karabağ Anadolu Öğretmen, Özel İstiklal ve Atatürk Endüstri Meslek Lisesi olmak üzere toplam 9 okul katıldı.

10 gün devam eden Tiyatro Şenliği'nde 7 kişilik jüri, en iyileri belirledi. TEMA Vakfı özel ödülünü üç liseyle şenliğe katılan Horasan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, en iyi kostüm ödülünü Palandöken Özel İstiklal Lisesi, Jüri özel ödülünü Yakutiye Atatürk Endüstri Meslek Lisesi, En iyi bayan oyuncu ödülünü Palandöken Nevzat Karabağ Anadolu Öğretmen Lisesi’nden Hilal Yazıcı, En iyi erkek oyuncu ödülünü Yakutiye Atatürk Endüstri Meslek Lisesinden Bilal Ercan, En iyi yönetmen ödülünü Yakutiye Atatürk Endüstri Meslek Lisesi öğretmenleri Adem Kaya ile Esra Sancaktutan, en iyi oyun ödülünü yine Yakutiye Atatürk Endüstri Meslek Lisesinin sahnelediği 'Sevgili doktor' adlı oyun kazandı.

Dereceye girenler ödüllerini düzenlenen törenle aldılar Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, bu yıl ilki düzenlenen Tiyatro şenliğini gelecek yıllara da taşıyacaklarını belirterek, “Amacımız bütün okulların bu tür sanatsal etkinliklere katılımını sağlamak. Çünkü sosyal ve kültürel etkinlikler öğrenciler açısından çok önemli” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 15:02:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?