4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

TOKİ bilglendirme toplantısı

Erzurum’un Pasinler ilçesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılacak olan konutlar için bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Pasinler Halk Eğitim Merkezi salonunda yapılan toplantıya Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Bitlisli, Fen İşleri Müdürü Latif Batman ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Pasinler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Bitlisli, belediye ile TOKİ arasında imzalanan protokol gereği Yeni Mahalle Kışla caddesi Değirmen mevki başında kentsel dönüşüm projesi adı altında 150 konut yapılacağını söyledi. Konutların satılabilirliğinin kanıtlanması için 120 konutu almak isteyenlerin Ziraat Bankası hesabına 4 bin TL yatırması gerektiğini anlatan Bitlisli, yeter sayının sağlanması durumunda TOKİ’nin ihaleyi yaparak çalışmalara başlayacağını kaydetti.


Pasinler Belediyesi Fen İşleri Müdürü Latif Batman, 120 konutun talep edilmesi durumunda TOKİ tarafından yapılacak ihale sonucunda net fiyat çıkartılarak,yüzde 15’i peşin olarak yatırılacağını, 4 ay sonra taksitlerin başlanacağını ve 18 ay içerisinde konutların teslim edileceğini söyledi.


BAŞKAN BAKIR TOPLU KONUT İYİ BİR FIRSAT
Bu arada Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Turgut Bakır, ilçede yaşanan konut sıkıntısının TOKİ’nin yapacağı evlerle çözüleceğini söyledi.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Turgut Bakır, Kentsel Dönüşüm Projesi olarak planlanan 150 konutun 250’ye çıkabileceğini belirterek, “10 yıldan beri toplu konut sisteminden faydalanamayan doğu da tek ilçe Pasinler olmuştur. Aşkale, Ilıca, Oltu, Narman gibi ilçelerin tümü bu sistemden faydalanırken ilçemizin faydalanamaması insanı ister istemez düşündürmektedir. Acaba neden? Bu nedenle gerek toplu konut sisteminden faydalanmak, gerekse yapı kooperatifleri kurup ilçemizin en önemli sıkıntılarından birini gidermiş olacağız.”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 16:12:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?