6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

TOKİ konutları satışa sunuldu

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Toplu Konut İdaresi(TOKİ) tarafından Erzurum Büyükşehir Belediyesi için yaptığı 323 konutun açık artırma ile satışına başlandı. 

Mülkiyeti Erzurum Büyükşehir Belediyesine ait olan Yıldızkent Çat Yolu mevkiindeki 323 konutun satış işi ihalesi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda yapıldı. 323 konuta 99 müracaat yapıldı ve satışları Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler yaptı. Aynı daireye birden fazla talip olduğu zaman açık artırma yapılarak satışı yapılıyor. 

Konutların taban fiyatı 51 bin YTL ile 65 bin 500 YTL arası değişiyor. İhale bedelinin yüzde 25’i ihale onayını müteakip 15 gün içinde her türlü yasal harç vergi ve dellaliyesi ile birlikte ödenecek ve geri kalan yüzde 75’i 12 eşit taksitle ödenecek.Gerekli belgeleri hazır olan vatandaşlar salona alındı, aralarında anlaşmalık yaşayan vatandaşlar zaman zaman sözlü atışmalarda bulundu. 

Satışlar hakkında açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, “Bu blokların hepsinin satışı yapılacak. Biz istiyoruz ki bütün bloklar dolarak satılsın, çünkü böyle yapabilirsek daha iyi olur ve daha iyi sonuçlar alırız”dedi. 

Ödeme konusunda vatandaşlardan şikayetler geldiğini belirten Küçükler sözlerine şöyle devam etti: “Bazı vatandaşlarımız biz bu kadar parayı bu kadar kısa sürede ödeyemeyiz, bu taksitleri uzatılamaz mı şeklinde şikayette bulundular. TOKİ evleri olduğu için böyle bir ödeme istiyorlar. Fakat biz bankalarla konuştuk, kefilsiz 15 yıl vadeyle kredi veriyorlar. Maddi durumu kötü olan vatandaşlarımız kredi çekerek ev alabilirler.”

iha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 17:04:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?